Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal: 4 puan geriye düşmek çok önemli değil


KONYA (CİHAN)- Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, şampiyonluk yarışında Galatasaray'dan 4 puan geriye düştüklerini ancak bunun çok önemli olmadığını söyledi.

Torku Konyaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı değerlendirmede Kartal, "Üç puanlık sistemde 4 puanlık fark çok önemli birşey değil. Önemli olan sizin kazanmanız. Biz ilk yarıda da bir ara 4 puan geriye düşmüştük ama ilk devreyi lider bitirdik. İyi oynuyoruz, iyi mücadele ediyoruz. Sadece bir kaç haftadır maç kazanamıyoruz. İnşallah bunu da en yakın zamanda kıracağız." dedi.

"Bugün buraya kazanmak için gelmiştik. Oyuna iyi başladık ama beklemediğimiz bir gol yedik. Daha sonra toparlandık. Oyunun büyük bölümünde oyun üstünlüğünü ele aldık. İyi pozisyonlar bulduk, iyi pozisyonlar ürettik. Ama sonuçta 1-1 berabere kaldık." diyen İsmail Kartal, şöyle devam etti:

"Bugün bazı cezalı ve sakat oyuncularımıza rağmen sahaya çıkan oyuncularımız ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. İyi bir mücadele ve performans ortaya koydular. Onları tebrik ediyorum. Sonuçta bir kaç haftadır iyi oynuyoruz. Takımımın oyunundan ve fizik performansından gayet memnunum. Ama sonuçta söylediğim gibi kazanamıyoruz. Şanssızlığımız var ve bunu da en yakın sürede kırmak istiyoruz. Bu maç geride kaldı.

Hafta sonu oynayacağımız Galatasaray derbisi var. En iyi şekilde ona hazırlanıp yolumuza devam edeceğiz. İyi mücadele ediyoruz, iyi de pozisyonlara giriyoruz ama olmuyor. Olması için çaba sarfediyoruz çalışıyoruz. Bir kaç hafta üst üste öndeki gol kaçıran oyuncularımızın gol atması lazım biraz daha öz güvenlerini bulabilmeleri için. Emre'nin sakatlığı tam geçmediği için ikinci yarı oyuna başladı. Emre de 'yüzde 100 hazır değilim' dedi. O yüzden maçın gidişatına göre hamle oyuncusu olarak başlatmayı düşündük."

GALATASARAY ŞAMPİYON OLURSA ALKIŞLARIM

Gazetecilerin 'Galatasaray'ın şampiyon olması halinde Hamza Hamzaoğlu'nu alkışlar mısınız?' şeklindeki sorusu üzerine Kartal, "Hamza Hoca benim meslektaşım. Başarılı olursa, Galatasaray şampiyon olursa Galatasaray'ı alkışlarım. Sonuçta hep birlikte Türk futboluna hizmet ediyoruz. Hepimiz dostuz arkadaşız. Bizler büyük camialarız." diye cevap verdi.

KOCAMAN: İNSANLARIN CANINI ACITMAYI MALESEF ÇOK SEVİYORUZ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç sırasında tribünlerden Fenerbahçe yönetimi aleyhinde yapılan tezahüratların sorulması üzerine şunları söyledi:

"Ben bunu kabul etmiyorum, doğru birşey değil. Ben yakaşık 4 aydır Konya'dayım. Bu sahada pek çok takımla maç oynadık. Skorlar ne olursa olsun burada görmediğim birşey vardı. Rakip takımla çok ilgilenilmediğini gördüm. Kendi takımını desteklemeye çalışan bir taraftar grubu vardı. Bu son derece ve doğru davranış şekli.

Ancak bugünkü durum tabiki doğru değil. Bunu söylemem gerekiyor. Bunların üstünü örterek konuşmanın anlamı yok. Bizim ülkemizde, başkasının canını acıtmaktan çok zevk alıyoruz. Ne gerek var yani bunu anlamıyorum, anlaşılır bir durum değil. Hatırlarsanız benim Fenerbahçe teknik direktörü olduğum dönemde en fazla yakındığım şeylerden bir tanesiydi. Biz olumsuzlukta yarışıyoruz. Oysa olumsuzlukla yarışmak insanları törpülüyor, bir yere götürmüyor. Aslında olumlulukta yarışmamız lazım. Ama bugün bizim taraftarımızın yaptığı gibi tam tersi her yerde her şekilde insanların canını acıtmayı malesef çok seviyoruz. Bunun doğru olmadığını tekrar beyan ediyorum."

Aykut Kocaman, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maçla ilgili yaptığı değerlendirmede ise "Oyun başlamadan önce iki takımın da sonuç hayati derecede önem taşıyordu. Ligde biraz aşağıdan uzaklaşma adına son iki haftayı mağlup olarak bitirdik. Fenerbahçe de buraya gelirken aynı düşüncelere sahipti. Son iki haftada Trabzon ve Akhisar puan kayıplarıyla beraber haftaya ki Galatasaray maçı öncesi buradan puan kaybını asla düşünmüyordu." diyerek şunları söyledi:

"Biz galibiyeti tabiki istiyoruz. Ama öbür taraftan çok güçlü bir rakip var. Ama buradan kazanacaklarımız çok önemliydi. Ancak bizim futbola ait kendi değerlerimizi tekrar çağırabileceğimiz bir ortam vardı. Özellikle bu maç bunu vaat ediyordu. Tamamen buna yönelik oynadık. Mücadele etmeden, koşmadan, dayanışmadan futbol oynanmıyor malesef. Bu değerlerimizi bu maçta tekrar yakalamayı sağladık.

Bizim adımıza alınan tek puandan ziyade gelecek haftalara camiamız için umut ışığı oldu. Fenerbahçe kazanmaya alışık bir takım olsa da her takımın oluduğu gibi onların da zaafları var. Bunları değerlendirmek istedik. Maçın ilk bölümünde bunlarda da başarılı olduk. Öne geçmeyi başardıktan sonra Fenerbahçe'yi kendi ceza sahamızdan uzak tutmayı çalıştık. Ama ikinci yarı topu çok fazla ayağımızda tutamadık. Sonuçta iki takım da 2'şer puan kaybetti."

'DERBİDE FENERBAHÇE'YE BAŞARILAR DİLERİM'

Gazetecilerin, ömünüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkındaki fikri sorulan Kocaman şu yanıtı verdi:

"Önümüzdeki hafta, şampiyonlar ligi temsilcilerinden birinin öne çıkacağı maçlardan biri olacak gibi gözüküyor. Benim, doğal olarak bunun mazur görülmesi rica ediyorum. Fenerbahçe'ye başarılar dilemekten başka şansım yok."
CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal: 4 puan geriye düşmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER