Fenerbahçe turu Ukrayna'ya bıraktı

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında sahasında Shakhtar Donetsk'i konuk etti. 90 dakika 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe turu Ukrayna'ya bıraktı

Maça taraftarının da desteğiyle istekli ve baskılı başlayan Fenerbahçe, Nani ve Diego'nun yönlendirdiği ataklarla gol pozisyonu üretmeye çalıştı. 

Organize rakibi karşısında Fernandao ve Sow gibi gol ayaklarını topla buluşturamayan sarı-lacivertliler, rakip kalede tehlike oluşturmakta zorlandı. Nani'nin 5. dakikadaki uzaktan şutu haricinde ilk tehlikeli atağını 35. dakikada geliştiren ev sahibi ekip, bu pozisyondan da eli boş döndü. Fenerbahçe, ilk yarının kalan bölümünde pozisyon bulmakta zorlanırken, skorda bir değişiklik olmayınca, devre arasına 0-0'lık eşitlikle gitti. 




TUR UKRAYNA'YA KALDI
Fenerbahçe'nin ilk dakikalarda uyguladığı baskıyı yerden ayağa pas yaparak kıran Shakhtar Donetsk, savunma arkasına gönderdiği uzun toplarla rakip kalede pozisyon aradı. Müsabakanın 16. dakikasında Teixeira ile mutlak bir pozisyondan yararlanamayan Ukrayna temsilcisi, Fenerbahçe kalesine yüklenmeye devam etti. Kjaer ve Caner'in savunmada yerinde müdahaleleri ve kaleci Volkan'ın şık kurtarışları nedeniyle skoru değiştiremeyen Shakhtar Donetsk, soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi. 



5. dakikada Nani'nin ceza alanı dışı sağ çaprazdan çıkardığı sert şutta, kaleci Pyatov topu güçlükle çeldi. 

16. dakikada konuk ekip Shakhtar Donetsk, Teixeira ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ bek Srna'nın savunma arkasına gönderdiği uzun topla buluşan Teixeira, uygun durumda sağdan ceza alanına girdi. Brezilyalı oyuncu, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta çıktı. 

19. dakikada Marlos'un ceza alanı içinde sağ çaprazdan topa vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı kale sahasında kontrol edemedi. Son anda araya giren Kjaer, Gladkiy'den önce topa ayak koyarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi. 

24. dakikada soldan ceza alanına giren Teixeira, Gladkiy ile duvar pası yaparak kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Ancak son anda topa müdahale eden Caner, mutlak bir golü önledi. 

28. dakikada organize gelişen Shakhtar Donetsk atağında sağ kanatta topla buluşan Srna, bekletmeden ortasını yaptı. Yerden penaltı noktası üzerine gelen topa Taison sert ve düzgün vurdu, ancak kaleci Volkan soluna gelen topu şık bir kurtarışla önledi. 

35. dakikada Nani'nin sağdan ortasında savunma arkasına sarkan Fernandao, ön direkte topa kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 


İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına 0-0'lık eşitlikle girildi.

Shaktar Donetsk takımının futbolcusu Olexandr Gladkiy (ortada), Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel (solda) ve Simon Kjaer ile mücadele etti.

İkinci yarıya her iki takım da maça başladığı 11'le çıkarken, 49. dakikada Diego'nun pasıyla topla buluşan Sow dar açıdan vurdu ama kaleci Pyatov'da kaldı. 



55. dakikada Mehmet Topal'ın kaptırdığı top Fenerbahçe kalesinde büyük tehlike yarattı. Kjaer'in yanından sıyrılan ve sağdan ceza sahasına sokulan Taison'un şutu taca çıktı. Son yarım saatlik bölümde Mehmet Topal&Raul Meireles ve Moussa Sow&Robin van Persie değişiklikleriyle tüm kozlarını oynayan Vitor Pereira'nun bu hamlesinin hemen ardından Fenerbahçe Diego ile gole yaklaştı ama sambacının şutu az farkla dışarı çıktı. 

71. dakikada Fernandao Shakhtar Donetsk ceza sahasına sokuldu ama Fernandao'nun kale sahasının solundan verdiği pasta savunma Van Persie'den önce hamle yaptı ve tehlikeyi uzaklaştırdı. 



82. dakikada Nani'nin ceza sahası dışından çektiği şut savunmadan sekti. 

88. dakikada Stoch soldan ortaladı ancak Van Persie istediği vuruşu yapamayınca 90 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi. İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 5 Temmuz Çarşamba günü Ukrayna'da oynanacak.
<< Önceki Haber Fenerbahçe turu Ukrayna'ya bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER