Fenerbahçe turun kapısını araladı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fransa 1. Lig ekibi Monaco'yu 2-1 yenerek, tur için avantaj yakaladı.

Fenerbahçe turun kapısını araladı

Ülker Stadı'nda oynanan maçta sahneye Nijeryalı forvet Emmanuel Emenike çıktı. Nijeryalı forvetin 39. dakikadaki golüyle öne geçen Fenerbahçe, Radamel Falcao'nun 42. dakikada fileleri havalandırmasına engel olamayınca ilk yarı 1-1 bitti. İkinci yarıda 61. dakikada Emenike'nin şık golüyle bir kez daha öne geçen Fenerbahçe, üstünlüğünü koruyarak sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe ile Monaco arasındaki rövanş maçı 3 Ağustos'ta Monaco'da oynanacak. Sarı-lacivertli takım rövanşta kazanması veya berabere kalması durumunda adını play-off turuna yazdıracak. Fenerbahçe, 2 veya üzeri gol atıp tek farklı kaybetmesi durumunda da tur biletini kapacak.

Monaco'ya ise gol yemeden alacağı tek farklı galibiyetin yanı sıra, iki ve üzeri farklı galibiyetler de tur için yeterli olacak. Rövanş mücadelesinde normal sürenin 2-1 Monaco'nun üstünlüğüyle tamamlaması durumunda karşılaşma uzatmaya gidecek. Uzatmada gol olmaması halinde ise tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek.
<< Önceki Haber Fenerbahçe turun kapısını araladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER