Fenerbahçe Üniversitesi’nin yeri belli oldu

TBMM Genel Kurulu’nda İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi kurulması kabul edilmişti. Şimdi de kampüsünün yeri belirlendi.

samanyoluhaber.com

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Genel Kurulda tasarıya 4 madde ihdas edildi.

Yasaya göre, İstanbul'da Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından "Fenerbahçe Üniversitesi" kurulacak.

Üniversite, Spor Bilimleri Fakültesi; Sağlık Bilimleri Fakültesi; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İletişim Fakültesi; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsü’nden oluşacak.

Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın İstanbul'da, "Fenerbahçe Üniversitesi" kurulmasına ilişkin başvurusu, 17 Mart 2016 tarihinde Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından kabul edilmişti.

Fenerbahçe Üniversitesi nerede olacak? 

Silivri Belediyesi tarafından Fenerbahçe'ye Selimpaşa'da bulunan ek hizmet binalarının yanında 3 tarihi konak 30 yıllığına tahsis edildi. Üniversitenin 2018 yılına en az bir fakülte ile eğitime açılması hedefleniyor. 

Fenerbahçe Üniversitesi; Spor Bilimleri Fakültesi; Sağlık Bilimleri Fakültesi; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İletişim Fakültesi; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak. 

Silivri Belediyesi'nde Başkan Özcan Işıklar tarafından düzenlenen tanıtım toplantısına Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, As Başkan Şekip Mosturoğlu, Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün yanı sıra Vedat Olcay, Tamer Yelkovan, Fikret Çetinkaya katıldı.

Fenerbahçe Silivri’ye değer katacak

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Üniversitesi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçtiğini,  kanunun TBMM'de oylandığını belirterek, “Meclis oturumunu yöneten Akif Hamzaçebi beni arayarak, bu kanunun meclise gelmesi ve kabulünün bizim talebimiz ve takibimizle olduğunu söyledi” dedi. 

Fenerbahçe’nin Silivri’ye değer katacağını ifade eden Işıklar, üniversitenin inovasyon merkezi haline geleceğini söyledi.  Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu konuşmasına Başkan Aziz Yıldırım'ın rahatsızlığından dolayı gelemediğini belirterek, ' Başkan Fenerbahçe Üniversitesi'ni camiaya söz vermişti. Türkiye'nin bulunduğu ortamda 15 Temmuz'da da görülebildiği gibi cumhuriyetine inanan ve önemli insanların yetiştirilmesine Fenerbahçe olarak katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. 

Türkiye'nin eğitim ve spor açığı var. Fenerbahçe Üniversitesi'nde yetişen çocuklar buradan koşarak bizleri daha iyi yerlere getirir buna inanıyorum. İnşallah hayırlara vesile olur' diye konuştu.


<< Önceki Haber Fenerbahçe Üniversitesi’nin yeri belli oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER