Fenerbahçe'den UEFA'ya Shakhtar itirazı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 29 2015
Paylaş
X Post
Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'in doping numunesi pozitif çıkan oyuncuyu oynatması sebebiyle UEFA'ya itirazda bulundu.

Brezilya medyasında dün gece yer alan haberlerde Ukrayna ekibinin orta saha oyuncusu Fred'in, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America'da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığı iddia edildi. Gün içerisinde bu haberler doğrulandı ve Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe maçında oynamayacağı ifade edildi.

Shakhtar yetkililerinin maç öncesi UEFA yetkilileriyle konuyu görüştüğü ve sözlü olarak, "Oyuncunuzu oynatmayın" cevabı aldığı ortaya çıktı. UEFA yetkililerinden gelen bu tavsiyeye rağmen Fred, Shakhtar formasıyla maça 11'de başladı ve oyunun son dakikalarına kadar sahada kaldı.
B numunesi pozitif çıkarsa...
Fenerbahçe ise Shakhtar Donetsk'in bu tavrına kayıtsız kalmadı. Maç sonrası itiraz dilekçesi doldurularak UEFA yetkililerine teslim edildi. Fred'in B numunesinin de pozitif çıkması halinde nasıl bir ceza alacağı merak ediliyor.
Merak edilen bir başka konu ise bu ihtimalin hayata geçmesi durumunda UEFA'nın Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçıyla ilgili nasıl bir karar vereceği.
LUCESCU: BİZE 'OYNATMAYIN' DEDİLER
Hürriyet'in haberine göre Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise Fred'i oynatması ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
"Fred için bize tavsiyede bulunmuşlardı, onun oynamamasını tavsiye ettiler. Gayri resmi bir tavsiyeydi bu. Ben bu oyuncu ile bir görüşme yapmıştım. Doktorun sorumlu tutulması gerekiyor bu durumdan. Resmi bir rapor mevcut. Sağlık raporundan bahsediyorum. Bir maçta 13 kilometre koşan bir oyuncunun ilaca ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Umarım 2. testi de geçecektir."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mahkeme savcının talebine bakın ne cevap verdi: Ömer Eşki'nin serbest bırakılmasına itirazda yeni karar2.Masonlar Derneği'ne kayyım atandı3.İran-ABD görüşmeleri Pakistan'da devam ederken Trump yine tehdit etti!4.İsrail'den İspanya'nın o görevde yer almasına engel!5.MHP'den Bahçeli'nin takip ettiği program kuşağını kaldırma teklifi meclise sunuldu!
6.'Ele verir talkını kendi yutar salkımı': Belediye bursu 85 bin dolar ile New York'a gitmişti!7.Bugün KHK'lılar için 'Timsah gözyaşı' dökenler hazırlamış: 15 Temmuz’dan aylar önce kamuda “tespit” genelgesi yayımlanmış8.İsrail Konsolosluğu'na saldırı: Şüpheliler adliyeye sevkedildi9.THY’de huzur hakkına zam: Yönetici ücretleri 115 bin TL’ye yükseltildi10.Uzmanlar uyarıyor: Altında gözler kritik eşikte

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER












