Fenerbahçe'den UEFA'ya Shakhtar itirazı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 29 2015
Paylaş
X Post
Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'in doping numunesi pozitif çıkan oyuncuyu oynatması sebebiyle UEFA'ya itirazda bulundu.

Brezilya medyasında dün gece yer alan haberlerde Ukrayna ekibinin orta saha oyuncusu Fred'in, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America'da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığı iddia edildi. Gün içerisinde bu haberler doğrulandı ve Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe maçında oynamayacağı ifade edildi.

Shakhtar yetkililerinin maç öncesi UEFA yetkilileriyle konuyu görüştüğü ve sözlü olarak, "Oyuncunuzu oynatmayın" cevabı aldığı ortaya çıktı. UEFA yetkililerinden gelen bu tavsiyeye rağmen Fred, Shakhtar formasıyla maça 11'de başladı ve oyunun son dakikalarına kadar sahada kaldı.
B numunesi pozitif çıkarsa...
Fenerbahçe ise Shakhtar Donetsk'in bu tavrına kayıtsız kalmadı. Maç sonrası itiraz dilekçesi doldurularak UEFA yetkililerine teslim edildi. Fred'in B numunesinin de pozitif çıkması halinde nasıl bir ceza alacağı merak ediliyor.
Merak edilen bir başka konu ise bu ihtimalin hayata geçmesi durumunda UEFA'nın Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçıyla ilgili nasıl bir karar vereceği.
LUCESCU: BİZE 'OYNATMAYIN' DEDİLER
Hürriyet'in haberine göre Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise Fred'i oynatması ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
"Fred için bize tavsiyede bulunmuşlardı, onun oynamamasını tavsiye ettiler. Gayri resmi bir tavsiyeydi bu. Ben bu oyuncu ile bir görüşme yapmıştım. Doktorun sorumlu tutulması gerekiyor bu durumdan. Resmi bir rapor mevcut. Sağlık raporundan bahsediyorum. Bir maçta 13 kilometre koşan bir oyuncunun ilaca ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Umarım 2. testi de geçecektir."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da enflasyon gözünü yukarı dikti: Enerji maliyetleri etkili oldu2.İktidarın rakip korkusu mu? Mehmet Türkmen hakkında iddianame hazırlandı: 'Siyasi yasak' da talep edildi3.Akaryakıta gelen zamları aratmadı: Yüzde 40 zamlandı4.Ünlülere operasyon Başsavcı: “Listeler hazırlanıyor, peyderpey alınacaklar”5.İzzet Ulvi Yönter hakkında fezleke iddiası: Suç örtgütü ile ilişkisi ortaya çıkmıştı!
6.Mahkeme savcının talebine bakın ne cevap verdi: Ömer Eşki'nin serbest bırakılmasına itirazda yeni karar7.Masonlar Derneği'ne kayyım atandı8.İran-ABD görüşmeleri Pakistan'da devam ederken Trump yine tehdit etti!9.İsrail'den İspanya'nın o görevde yer almasına engel!10.Hapsi isteniyor: AKP'li Mücahit Birinci'nin ifade verdiği 'İBB Borsası' iddianamesi kabul edildi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da enflasyon gözünü yukarı dikti: Enerji m...

İktidarın rakip korkusu mu? Mehmet Türkmen hakkınd...

Akaryakıta gelen zamları aratmadı: Yüzde 40 zamlan...

Ünlülere operasyon Başsavcı: “Listeler hazırlanıy...

İzzet Ulvi Yönter hakkında fezleke iddiası: Suç ör...







