Fenerbahçe'den UEFA'ya Shakhtar itirazı

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'in doping numunesi pozitif çıkan oyuncuyu oynatması sebebiyle UEFA'ya itirazda bulundu.

Fenerbahçe'den UEFA'ya Shakhtar itirazı

Brezilya medyasında dün gece yer alan haberlerde Ukrayna ekibinin orta saha oyuncusu Fred'in, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America'da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığı iddia edildi. Gün içerisinde bu haberler doğrulandı ve Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe maçında oynamayacağı ifade edildi.



Shakhtar yetkililerinin maç öncesi UEFA yetkilileriyle konuyu görüştüğü ve sözlü olarak, "Oyuncunuzu oynatmayın" cevabı aldığı ortaya çıktı. UEFA yetkililerinden gelen bu tavsiyeye rağmen Fred, Shakhtar formasıyla maça 11'de başladı ve oyunun son dakikalarına kadar sahada kaldı.

B numunesi pozitif çıkarsa...

Fenerbahçe ise Shakhtar Donetsk'in bu tavrına kayıtsız kalmadı. Maç sonrası itiraz dilekçesi doldurularak UEFA yetkililerine teslim edildi. Fred'in B numunesinin de pozitif çıkması halinde nasıl bir ceza alacağı merak ediliyor.

Merak edilen bir başka konu ise bu ihtimalin hayata geçmesi durumunda UEFA'nın Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçıyla ilgili nasıl bir karar vereceği.

LUCESCU: BİZE 'OYNATMAYIN' DEDİLER
Hürriyet'in haberine göre Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise Fred'i oynatması ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: 

"Fred için bize tavsiyede bulunmuşlardı, onun oynamamasını tavsiye ettiler. Gayri resmi bir tavsiyeydi bu. Ben bu oyuncu ile bir görüşme yapmıştım. Doktorun sorumlu tutulması gerekiyor bu durumdan. Resmi bir rapor mevcut. Sağlık raporundan bahsediyorum. Bir maçta 13 kilometre koşan bir oyuncunun ilaca ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Umarım 2. testi de geçecektir."
<< Önceki Haber Fenerbahçe'den UEFA'ya Shakhtar itirazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER