Fenerbahçeli yıldız oyuncu Milli Takım'ı bırakıyor

Son iki şampiyonada A Milli Basketbol Takımı forması giyen Emir Preldzic, aşil tendonunun kopma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle yazı dinlenerek geçirecek. Devler, Avrupa Şampiyonası için yeni bir devşirme arayışına girdi

Fenerbahçeli yıldız oyuncu Milli Takım'ı bırakıyor

A Milli Basketbol Takımı, sezon bitimi 2015 Avrupa Şampiyonası’nın hazırlıklarına başlayacak. Ancak özellikle son Dünya Şampiyonası’nda harika bir performans sergileyen Emir Preldzic, bu yaz Milli Takım forması giyemeyecek. Aşil tendonunda sakatlık bulunan Fenerbahçe Kaptanı’nın, sezon bitimi dinlenmesi gerekecek. Aksi taktirde sağlık ekibi, Emir’in aşil tendonunun kopma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti. Ayak bileğinde de sakatlık bulunan yıldız basketbolcu, bu nedenle Ay-Yıldızlı ekipten bu yıl affını isteyecek. Durumu bilen Basketbol Federasyonu yetkilileri ve coach Ergin Ataman, yeni bir devşirme arayışlarına başladı. Mayıs sonunda seçim olduğu için, bu konuya da çok fazla mesainin ayrılamayacağı konuşuluyor.

En güçlü aday Farmar

Yeni devşirme için gündeme bir kaç isim geldi. Pınar Karşıyaka’nın oyun kurucusu Dixon, geçtiğimiz sezon da Ataman’a teklif edilmişti. Ancak tecrübeli coachun bu isme çok sıcak bakmadığı öğrenildi. Yine geçen yaz ABD’li Keith Langford’a teklif götürülmüş, bu oyuncuyla büyük ölçüde anlaşılmasına rağmen, ‘yabancı statüsü’ kuralında yapılan değişiklik nedeniyle Langford, Türkiye forması giymekten vazgeçmişti. Yine geçen sene gündeme gelen Jordan Farmar, adaylar arasında. Anadolu Efes forması giydikten sonra NBA’in yolunu tutan bu yıl ise Darüşşafaka Doğuş forması giyen Farmar, hem oyun kurucu, hem de skorer forvet pozisyonlarında oynayabildiği için, en güçlü aday konumunda. Geçen yıl Ay-Yıldızlı formayı giymek için Federasyon’dan ciddi bir para isteyen Farmar’la görüşmelerin tekrar başlaması çok yüksek bir olasılık olarak görülüyor.

Fanatik


<< Önceki Haber Fenerbahçeli yıldız oyuncu Milli Takım'ı bırakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER