Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu hayatını kaybetti

Fenerbahçe forması giydiği yıllarda attığı golleri ve asistleriyle sarı-lacivertli tribünlerin sevgisini kazanan efsane hayatını kaybetti.

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu hayatını kaybetti

Fenerbahçe forması giydiği yıllarda attığı golleri ve asistleriyle sarı-lacivertli tribünlerin sevgisini kazanan John Moshoeu 46 yaşında hayatını kaybetti.
 
Moshoeu'nun menajeri Glyn Binkin, twitterdan üzücü haberi duyurdu.
 
Böbreğinden rahatsızlığı bulunan ve uzun süredir kanser tedavisi gören Moshoeu, 1993-2003 yılları arasında Gençlerbirliği, Kocaelispor, Fenerbahçe ve Bursaspor formaları giymişti.
 
73 kez Güney Afrika Milli Takımı'nda forma giyen Moshoeu, 8 gol atmıştı.




JOHN LESHIBAMOSHOEU KİMDİR? 

Moshoeu 1968 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Johannesburg'da doğdu. Profesyonel futbol hayatına 1988'de ülkesinin Giant Blackpool takımında başlayan Moshoeu, kısa süre sonra Kaizer Chiefs takımına geçti. Türkiye'de oynadığı takımlar sırasıyla, Gençlerbirliği, Kocaelispor, Fenerbahçe ve Bursaspor oldu. Ülkesinde 'shoes' (ayakkabı) lakabıyla tanınan oyuncu, Güney Afrika Milli Takımı'nda ise 73 maç oynayıp 8 gol attı. 1993-1994 sezonu başında Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav'ın keşfettiği Kona ve Khuse ile birlikte transfer edilen Moshoeu, Gençlerbirliği'nde 2 sezon geçirdikten sonra Kocaelispor'a transfer oldu. 1996-1997 sezonunda Kocaelispor'la Türkiye Kupası'nı kazandı. Kocaelispor'da 2,5 sezon oynayan Moshoeu, 1997-1998 sezonunun devre arasında takım arkadaşı Faruk Yiğit'le beraber Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2001-2002 sezonu öncesi Bursaspor'a transfer olan Moshoeu, burada giydiği 1 numaralı formayla 1.5 sezon top koşturdu.2002 yılının yaz aylarında, 37 yaşındayken Türkiye'den ayrılan ve Güney Afrika'daki eski takımı Kaizer Chiefs'e geri dönen futbolcu, daha sonra yine bir Güney Afrika takımı olan AmaZulu FC'ye transfer oldu ve 42 yaşına futbolu bıraktı.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER