'Fenerbahçe'nin yeni 10 numarası belli oldu'

Ersun Yanal döneminde forma şansı bulamadığı için Roma’ya kiralanan genç yıldız, sezon sonunda geri dönüyor. Salih, yeni sezonda Sarı-Lacivertliler’in hücum hattında önemli bir rol üstlenecek.

2 golde Salih Uçan'ın imzası var

Fenerbahçe, 2012-13 sezonunun başında, Bucaspor formasıyla kendini gösteren Salih Uçan’a imza attırmıştı. Genç yıldız adayı kısa sürede kalitesini göstermiş, Aykut Kocaman’ın gözüne girmeyi başarmıştı. Kocaman, Salih’e birçok mücadelede ilk 11’de şans verdi. Başarılı oyuncu, Avrupa Ligi’nde yarı finale yürüyen kadronun önemli isimlerinden biri oldu. Ancak 2013-14 sezonunda Ersun Yanal, Salih Uçan’a kadroda şans tanımadı. Sezon sonunda yıldız futbolcu iki seneliğine Roma’ya kiralandı.

İtalyan ekibinde sakatlığı nedeniyle fazla süre alamayan Salih, haziranda Fenerbahçe’ye geri dönecek. Aziz Yıldırım’ın çok sevdiği ve her açıklamasında, “Kapımızı ona açık” dediği 22 yaşındaki futbolcu yeni sezonda Sarı-Lacivertliler’in hücum hattında büyük bir rol üstlenecek.

Şu anda kadroda Diego dışında ofansif orta saha oyuncusu yok. Ayrıca Sambacı’nın da takımdan ayrılma ihtimali var. Bu bölgeye transfer yapılsa bile Salih Uçan, önümüzdeki sezon 3 kulvarda başarı kovalayacak olan kadronun önemli parçaları arasında yer alacak. Belki de Kanarya’nın yeni 10 numarası olacak...


MİLLİ TAKIMIN KAPISI AÇILIYOR

Salih Uçan’ın kısa sürede sakatlığını atlatıp çalışmalara başlaması bekleniyor. Roma’da fazla görev alamasa da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 22 yaşındaki oyuncuyu yakından takip ediyor. Deneyimli teknik adam, EURO 2016 öncesi geniş bir aday kadro oluşturmayı planlıyor.

Terim’in bu kadroda Salih Uçan’a da yer vermesi bekleniyor. Salin eğer milli takım kampında kendini gösterirse, Ay-Yıldızlılar ile birlikte Fransa’da EURO 2016 mücadelesi verebilir.


KAYNAK: FANATİK
<< Önceki Haber 'Fenerbahçe'nin yeni 10 numarası belli oldu' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER