Fenerbahçe'nin yeni hocası İstanbul'a geliyor

HOLLANDA Futbol Federasyonu, Dick Advocaat'ın milli takımdaki görevini bıraktığını resmen açıkladı. Peki Dick Advocaat kimdir?

Fenerbahçe'nin yeni hocası İstanbul'a geliyor


Hollanda Futbol Federasyonu, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile anlaştığı öne sürülen Dick Advocaat'ın Hollanda Milli Takımı yardımcı antrenörlüğü görevinden resmen ayrıldığını bildirdi.

Fenerbahçe'nin anlaştığı öne sürülen Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, "Böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz" dedi.
Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Dick Advocaat, Fenerbahçe'nin üst düzey bir kulüp olduğunu belirterek, "Danny Blind'ın hayal kırıklığı yaşamasını çok iyi anlıyorum. Ancak böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz. Sözleşmemde de, teklif almam halinde ayrılabileceğim yönünde bir madde bulunuyordu" ifadesini kullandı.


DİCK ADVOCAAT KİMDİR?


69 yaşındaki Hollandalı Teknik adamın uzun bir kariyer listesi var. 1980 'de Hollanda'nın DSVP takımıyla teknik direktörlük kariyerine başlayan Advocaat 1984 yılında Hollanda Milli Takımı'nın yardımcı antrenör'ü olarak göreve başlamıştır. 
1992 yılında Hollanda Milli Takımı'nı çalıştıran tecrübeli hoca daha sonra 4 yıl PSV Eindhoven'ı çalıştırdı, daha sonra 4 yıl boyunca G. Rangers'ı çalıştıran Advocaat  sırasıyla  Hollanda Milli Takımı,  Borussia Mönchengladbach,  Birleşik Arap Emirlikleri,  Güney Kore, Zenit,  Belçika Milli Takımı,  Rusya Milli Takımı,  PSV Eindhoven,  AZ Alkmaar,  Sırbistan Milli Takımı,  Sunderland'ı çalıştırdı. Özellikle son yıllardaki kariyerinde  çalıştırdığı takımlarda en fazla bir buçuk yıl çalışması Advocaat için eksi puan olarak gösteriliyor 

Hollandalı teknik adam en büyük başarısı  Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımının başında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı da kazanmak oldu. 

<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin yeni hocası İstanbul'a geliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER