Fenerbahçe'ye üç koldan kuşatma

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Mayıs 7 2015
Paylaş
X Post
Fenerbahçe ile hükümet arasındaki gerilim tırmanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Kenan Evren Lisesi arazisine karşılık 3 okul ve 1 spor salonunun zamanında teslim edilmediğini öne sürdü. Sarı-Lacivertliler ise yükümlülüklerini yerine getirdiklerine dair Maliye Bakanlığı’ndan onaylı belgeleri yayınladı.
Fenerbahçe'ye üç koldan kuşatma

Ayrıca Yıldırım’a devlet yetkililerine hakaretten soruşturma açıldı. Topuk Yaylası ve Pendik Projesi için de kriz kapıda.

Fenerbahçe ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki arazi krizi büyüyor. Bakanlık önceki gece bir açıklama yayımlayarak Sarı-Lacivertli kulübün Kenan Evren Lisesi ile ilgili protokole mutabık kalmadığını savundu. Bakan Avcı da dün Eskişehir’de katıldığı bir etkinlik sırasında Fenerbahçeli bir taraftarın “Kendim için bir şey istersem namerdim. 3 çocuğum da öğretmen, onlar için de bir şey istemiyorum. Şu Kenan Evren Lisesi’ni lütfen yani. Galatasaray’a bedava stat yaptınız. 3 tane okul yaptık, bir tane de spor salonu verdik. Başkanım için hapis de yatmaya hazırım.” sözlerine cevap verdi:

“Fenerbahçe’nin yaptığı 3 okul ve bir spor salonu. Onların toplam tutarı 18 milyon lira. Diyorlar ki 60 milyon lira harcadık. Peki 60 milyon olsun. Karşılığında ne istiyor biliyor musun? Karşılığında 374 milyon liralık arazi istiyorlar.”  Nabi Avcı’nın bu açıklamaları üzerine dün akşam üstü Fenerbahçe kulübünden yazılı açıklama geldi. Arazinin 49 yıllığına kiralanacağı vurgulanarak tüm yükümlülüklerin yerine getirildiği ve Maliye Bakanlığından onay alındığı açıklandı. Artık Fenerbahçe’nin Kenan Evren Lisesi’nin yeri için Milli Eğitim Bakanlığı’yla yaptığı protokol bambaşka bir boyuta geçti. Lise arazisine karşılık kulüpten 3 okul ve 1 spor salonu talep eden MEB, isteklerinin karşılanmasına rağmen Sarı-Lacivertlilere 345 milyon lira ekstra maliyet çıkardı. Fenerbahçe’nin araziyi bedavaya alıyormuş gibi gösterilmesine de kulüpten itiraz geldi. Araziyi 49 yıllığına kiralayacak olan Kanarya, 100 milyon dolarlık yatırım yapacak. Gelirin yüzde 25’inin yanı sıra yüzde 1’de kira bedeli ödeyecek. Sözleşme bitiminde ise arazi yatırımlarıyla birlikte devlete teslim edecek.

Aslında Fenerbahçe ile iktidar arasındaki kriz sadece lise arazisinden ibaret değil. Zira Sarı-Lacivertliler, birçok