Fernando Muslera: Yiyeceksen en güzel golü yiyeceksin


Galatasaray kalecisi Fernando Muslere, iki yıl üst üste dünya kupalarında atılan en güzel golü kendisinin yemesini 'Yiyeceksen en güzel golü yiyeceksin' diyerek değerlendirdi.

TSYD Toros Zirvesi ikinci gününde 'Türkiye'de Yabancı Futbolcu Olmak' konulu panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Melih Gümüşbıçak'ın yaptığı panele konuşmacı olarak Galatasaray kalecisi Fernando Muslera ile Sivassporlu Aatif Chahechouhe katıldı. Özellikle Türkiye'de ve Galatasaray'da olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Uruguaylı kaleci 2 yıl daha sözleşmesi olduğunu ve uzun yıllar Türkiye'de kalmak istediğini söyledi.

Uruguaylı kaleci, Türkiye'de İstanbul'da ve Galatasaray'da çok mutlu olduğunun altını çizerek, "Burada çok büyük başarılara imza attım. 2 sene daha kontratım var. Transfer işleri zamana bağlı çıkarlar doğrultusunda gerçekleşir. Şuan bunlar için bir şey söylemek anlamsız olur ama uzun yıllar burada olmak istiyorum." dedi.

4-3 biten Çaykur Rizespor maçı sonrası yaşadığı duyguları anlatan Muslera, çok önemli ve zor bir maç oynadıklarını belirterek, "Sadece Rizespor değil tüm takımlar çok güçlü. Maç sonrası Rizesporlu arkadaşlarımı tebrik ettim. Çok iyi oynadılar. Son dakikaya kadar mücadele etmek lazım. Rizespor bunun en iyi örneğini gösterdi." şeklinde konuştu.

James Rodriguez'in 2014 yılında Dünya Kupası maçında kendisine attığı golün en güzel gol seçilmesini değerlendiren başarılı eldiven, "2010 yılında yine Dünya Kupası'nda Hollandalı Van Bronckhorstev bana attığı gol en güzel gol seçilmişti. Kesinlikle gol yiyecekseniz en güzelini yiyeceksiniz. Bunda sizin de payınızın olması çok güzeldir. En güzel golü yediğinize göre bunu çıkaracak kaleci yok demektir." ifadelerini kullandı.

Futbolun her sene zorlaştığını ve güzelleştiğini bununla birlikte kalecilerin de her geçen yıl görevlerinin zorlaştığına dikkat çeken Muslera, kuralların ve teknolojilerin işlerini zorlaştırdığını, elinde olsa kalelerin boyutunu küçültmek istediğini söyledi.

Son olarak kaleciliğin sadece Türkiye'de değil dünyada da çok zor bir meslek olduğunu, çünkü kalecilerin yaptığı hataların golle sonuçlandığını vurgulayan Muslera şunları söyledi:

"Bizim yaptığımız hata gol ile sonuçlandığı için telafisi olmuyor. Antrenmanlarda yüzde yüz ile takıma maksimum fayda sağlamaya çalışıyorum. İnsanlar eleştiri yaparken bizim de insan olduğumuzu unutmaması lazım. Tüm tarafların sadece kendi takımımın değil herkesin bana karşı bir sevgisi var. Sadece biz Saraçoğluna gittiğimizde değil onlar bize geldiğinde veya başka derbilerde yaşanan ambiyanslar Uruguay'da bile yaşamadım. Herkes bu baskıyı hissediyordur. Hatta bazen bağırmayıp sahaya yabancı madde atıyorlar. Bazen bu baskı dayanılmaz oluyor ve ama maça ısındıkça bu baskı azalmaya başlıyor. Bence Türkiye'nin en iyi forveti Burak Yılmaz'dır, rakip takımlardan seçecek olursam Aatıf Chahechouhe diyebilirim. Belki bir forvet değil ama her maçta bana gol atmayı başarmıştır."
CİHAN
<< Önceki Haber Fernando Muslera: Yiyeceksen en güzel golü yiyeceksin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER