Festival basanlara 6'şar yıl hapis istendi


Adana'da izin verilmemesi üzerine adı Kebap-Şalgam Festivali olarak değiştirilen Rakı Festivali'ni bastığı iddia edilen 1'i tutuklu 6 kişi hakkında 6'şar yıl hapis istendi.

12 Aralık 2015'te gerçekleştirilen festivali pompalı tüfekle bastığı iddia edilen Mehmet P., Hakan Y., Sadık P., Ömer P., Cumali P. ve Aykut Y. hakkında dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı, 1'i tutuklu olan şahıslar hakkında yaptığı soruşturmayı tamamlayıp Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçundan dava açtı. Savcı, her bir sanığın 6'şar yıl hapis ile cezalandırılmasını istedi.

İddianamede, tutuklu şüpheli Mehmet P.'nin elinde bulunan av tüfeği ile halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla havaya ateş etmek suretiyle tehditte bulunup 'Bizim milli içeceğimiz rakı değil ayrandır, burası Almanya mı? Biz de Rakı Festivali olmaz, hepinize kahrolsun, Ya Allah Bismillah, Allahu Ekber' diyerek bağırdığı belirtildi.

Mehmet P., tutuklandığı mahkemede ve polisteki ifadesinde, "Festivalin yapıldığı yer camilerin bulunduğu alan olması nedeniyle kendi kafamdan bu işin uygunsuz olduğunu düşündüm. Kendime ait av tüfeğiyle festivalin yapıldığı yere gittim. Kalabalığın ortasında havaya doğru 2 el ateş ettim. Daha sonra olay yerinden kaçtım. Ben bu işi sadece Allah rızası için yaptım." demişti. CİHAN
<< Önceki Haber Festival basanlara 6'şar yıl hapis istendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER