Festival baskınında silahı kullanan zanlı 'itiraz' üzerine tutuklandı


Adana'da, 'Kebap ve Şalgam Festivali'ni av tüfeği ve döner bıçaklarıyla basan ve sevk edildikleri mahkemece 'adli kontrol şartıyla' tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 6 şüpheliden tüfeği kullanan M.P., Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutuklandı.

12 Aralık'ta meydana gelen olaydan sonra yakalanan şüpheliler M.P., A.Y., C.P., Ö.P., S.P. ve H.Y., 14 Aralık günü Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alınan ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Ancak hakimlik, tüm şüphelileri adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı. Başsavcılık, verilen adli kontrol kararına itiraz ederek, şüphelilerin tutuklanması için, değerlendirilmek üzere dosyanın bir üst mahkemeye gönderilmesini talep etti. İtirazı değerlendiren Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği, Başsavcılığın itirazını yerinde bularak, olayda av tüfeğini kullandığı tespit edilen şüpheli M.P. hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verdi.

Bunun üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılan M.P., yeniden yakalanarak Adana Adliyesi'ne getirildi. Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli M.P., bu kez 'Halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Festival baskınında silahı kullanan zanlı 'itiraz' üzerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER