Washington'da büyük coşku

Bu yıl 160 ülkeden 2500 öğrencinin katılımı ile 30'dan fazla ülkede düzenlenecek olan IFLC'nin dün gece ki ayağı Washington DC'de gerçekleşti.

Festival coşkusu Washington'da

Bu yıl 14.sü düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC), Beyaz Saray’a komşu tarihi konser ve gösteri salonu DAR Constitution Hall’de düzenlendi.

Dünyanın 30’dan fazla ülkesinde kutlanacak olan festivalin 17. ayağının düzenlendiği Washington DC’deki festivalin sunuculuğunu ünlü Amerikalı aktör Andy Garcia yaptı.

Garcia, Hizmet Hareketi’nin insan hakları, fırsat eşitliği, demokrasi ve şiddet uygulamamayı savunan uluslararası sivil bir hareket olduğunu söyledi.

Hareketin toplumsal yardım, eğitim faaliyetleri, dinler ve kültürlerarası diyaloğa önem verdiğini vurguladı.

ABD KONGRE ÜYELERİ'DE KATILDI

Programa katılan ABD’li milletvekilleri kısa birer konuşma yaptı. Cumhuriyetçi Parti Texas Milletvekili Randy Weber, 2003’te Türkiye’de başlayan festivale 160 ülkeden öğrenci katılmasının inanılmaz olduğunu söyledi.

Festivalin Fethullah Gülen’den ilham alınarak düzenlenmeye başladığını hatırlatan Weber, “Fethullah Gülen’e ilham olması ve barışçıl bilgeliği için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Demokrat Parti California Milletvekili Mike Honda ise festivalin barış, hoşgörü ve insanlığa hizmet gibi mesajlarının olduğunu söyledi.

Honda, böylesi bir fetsivalin Türkiye’de yapılamıyor olmasının utanç verici olduğunu dile getirdi.

160 ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde öğrencinin katıldığı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Washington ayağında 126 öğrenci performanslarını sergiledi.
Washington DC’de düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivaline ABD’li milletvekilleri de katıldı. ABD’li vekiller etkinlik sırasında öğrencilerle birlikte sahneye çıkarak izleyicilere seslendi. Demokrat Parti California Milletvekili Mike Honda ve Cumhuriyetçi Parti Texas Milletvekili Randy Weber’in yaptığı konuşma, geceye damgasını vurdu.

Konuşmasına ‘Selamün aleyküm’ diyerek başlayan California Milletvekili Honda, festivalin barış, hoşgörü ve insanlığa hizmet gibi mesajlarının olduğunu söyledi. Honda, Türkiye hükümetinin Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye karşı yürüttüğü baskı rejimi kapsamında bu festivali yasakladığını belirtti. Honda, hükümetin ifade özgürlüğünü kısıtlama faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek “Biz buradaki çocuklar vasıtasıyla çok kültürlülüğümüzün coşkusunu yaşarken yeniden baskı ve hoşgörüsüzlüğe karşı duruşumuzu yineleyelim ve bütün dünyada farklılıkların tadını çıkarmak için hep birlikte çalışalım.” dedi. Festivaldeki barış ve kardeşlik mesajının Türkiye hariç tüm dünyaya ulaştığını dile getiren Honda, ‘Türkiye’de ortaya çıkan bu festivalin Türkiye’de düzenlenemiyor olması utanç verici’ ifadelerini kullandı.

Texas Milletvekili Weber ise 2003’te Türkiye’de başlayan festivalin bu boyuta ulaşmasının inanılmaz olduğunu söyledi. Festivalin Fethullah Gülen Hocaefendi’den düşüncelerinden ilham alınarak düzenlenmeye başlandığını hatırlatan Weber, “Fethullah Gülen’e barışçıl bilgeliği için teşekkür ediyoruz.” dedi.
<< Önceki Haber Washington'da büyük coşku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER