Fethi Paşa’da ‘katliam’ın üstü örtülüyor

AKP döneminde aldığı ihalelerle gündeme gelen işadamı Mehmet Cengiz’in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) aldığı Üsküdar’daki Fethi Paşa Korusu’nda talan başladı.

Fethi Paşa’da ‘katliam’ın üstü örtülüyor

Cerattepe’deki talandan sonra adı Panama belgelerinde de geçen Cengiz’in aldığı koruda Ramazan Bayramı’nda başlayan kazı çalışmaları sebebiyle çok sayıda ağaç kesildi. İş makinelerinin koruda talana başlaması tepkilere sebep oldu. Belediye meclis üyesinin şikâyetinin ise sümen altı edildiği öne sürüldü.

İstanbul’un Üsküdar ilçesi, Paşalimanı bölgesinde bulunan Fethi Paşa Korusu’nda ağaç kıyımı yaşandı. Kuzguncuk ve Sultantepe mahalleleri arasında yer alan koru, adını Osmanlı vezirlerinden Fethi Ahmet Paşa’dan alıyor. 2013’te TMSF’nin Cengiz Holding’e sattığı ve iki yıl önce çıkan yangında kül olan Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün de bulunduğu koruda iş makineleri bayram boyunca hafriyat mesaisi yaptı. Korunun Paşalimanı Caddesi kenarındaki bölümünde onlarca ağaç kesildi. Kazı çalışması yüzünden çok sayıda ağacın da kökleri topraksız kaldığı için diğerlerine halatla bağlandı. Yetkililer, çalışma hakkında açıklama yapmadı. Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yapılması planlanan çalışmalar için hazırlanması gereken izin levhasının korunun hiçbir noktasına asılmadığı görüldü.

ŞİKÂYET MÜDÜRÜN ÖNÜNDE

Talan iddialarıyla ilgili şikâyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiğini belirten Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Nezih Küçükerden, Beyaz Masa’dan kendisine dönüş yapılmadığını söyledi. Ağaç kıyımıyla ilgili yaptığı şikâyette muhatap bulamamaktan yakındı. Küçükerden, şunları kaydetti: “15 gün geçti. Beyaz Masa’yı aradım. Şikâyetimin ilgili müdürlükte beklediğini bildirdiler. Konu Mehmet Cengiz olunca Beyaz Masa, aklama masası oldu.”

<< Önceki Haber Fethi Paşa’da ‘katliam’ın üstü örtülüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER