Fethiye'de plajın ortasına inşa edilen platform kaldırıldı


Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesi'nde bulunan Belcekız plajına yapılan ve çevrecilerin tepkisini çeken platform, işletme sahibi tarafından gece vakti apar topar yıkıldı. Sabah saatlerinde yıkım için bölgeye gelen Fethiye Belediyesi ekipleri, platformun yıkılmış olduğunu görünce geri döndü.

Muğla Valiliği'nce geçen yıl nisan ayında yapılan ihale sonucu Belceğiz Plajı'ndaki büfe, kafeterya, şemsiye ve şezlong işletmesi işini özel bir firma aldı. İhale öncesinde Muğla Valiliği'ne bağlı bir şirket tarafından kurulmuş olan platformlar, ihaleyi alan yeni firma tarafından da kullanıldı. Fethiye Belediyesi'nin aldığı yıkım kararına rağmen, işletmeci firmanın platformu denize doğru kaydırarak plajın ortasına inşa etmeye başlaması çevrecilerin tepkisini çekmişti. Belcekız Plajı'nda toplanarak durumu protesto eden çevrecilerin tepkilerini dikkate alan Fethiye Belediyesi ekipleri, bu sabah saatlerinde platformu yıkmak için bölgeye geldi.

Sabah saatlerinde Belceğiz Plajı'na gelen yıkım ekibi, platformun işletmeci firma tarafından dün gece kaldırılmış olduğunu gördü. Platformun kaldırılması için eylem yapıp şikâyette bulunan paraşüt pilotları, çevreciler ve esnaflar bugün yeniden Belceğiz Plajı'nda toplanarak yıkıma gelen Fethiye Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Yıkım ekibi ile birlikte plaja gelen Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, belediye olarak gerekli işlemlerin yapıldığını ve platform için yıkım kararı alındığını söyledi. Yıkım kararını uygulamak için geldiklerinde platformun kaldırılmış olduğunu gördüklerini anlatan Atay, sorunun çözüldüğünü kaydetti.

Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ise yıkım kararı veren Fethiye Belediyesi'ne teşekkür etti. Halkın talebinin geri çevrilmediğini aktaran Yıldız, "Sahildeki kötü görünen hem de pilotlarımız için risk teşkil eden bu yapı kaldırıldı. Belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Fethiye'de plajın ortasına inşa edilen platform kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER