Türkiye kaçıncı sırada?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 18 2020
Yeni tip Koranavirüs (Covid-19) vak'a sayısı 82 bini aşarken, Türkiye vak'a sayısında 8'inci, can kaybı sayısında 12'nci sırada.
Türkiye, Koronavirüs salgınında nüfusuna oranla yapılan sıralamada dünyada vak'a sayısında 36'ncı, can kaybı sayısında 37'nci sırada yer alıyor.
Mutlak rakamlarda ise Türkiye, dünyada vak'a sayısında 8'inci, can kaybı sayısında 12'nci sırada bulunuyor.
Türkiye 17 Nisan'da mutlak değerlerle yapılan sıralamada vak'a sayısında 9'uncu, ölüm sayısında ise 12'nci sıradaydı.
NÜFUSA ORANLA KAÇ VAK'A VAR?
Çeşitli konularda eş zamanlı istatistikler sağlayan Worldometers'ta paylaşılan küresel verilerde, ülke ülke 1 milyon kişi içinde Koronavirüs teşhisi konanların ve virüs sebebiyle ölenlerin sayıları veriliyor.
Sitedeki verilerle nüfusa oranla salgının ülkelere göre yayılım ölçüleri takip edilebiliyor.

Küresel verilere göre Avrupa'nın beş mikro devletinden biri olan ve etrafı İtalya toprakları ile çevrili San Marino vak'a sayısında 1'inci sırada. San Marino'yu, Vatikan, Andorra, Lüksemburg, İzlanda, Cebelitarık, Faroe Adaları, İspanya, Falkland Adaları, İsviçre, Man Adası ve İtalya takip ediyor.
SAN MARİNO İLK SIRADA
Küresel verilerde, ülke ülke 1 milyon kişi içinde Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sıralamasında 1'inci sırada San Marino yer alıyor.
San Marino'yu; Vatikan, Andorra, İspanya, Belçika, İtalya, Fransa, Sint Maarten, Birleşik Krallık, Hollanda, İsviçre ve Lüksemburg takip ediyor.
83 milyon nüfuslu Türkiye, demografik verile
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...
6.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'7.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!8.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.Duygulara köprü kurmak

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...


