Fethullah Gülen'den iftiralara çarpıcı cevap

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşinin torunu olan Fethullah Gülen, isim benzerliği sebebiyle hedef haline getirildi.

Fethullah Gülen'den iftiralara çarpıcı cevap

2014 LYS'de Türkiye 3.sü olan Gülen hakkında, sınavda usulsüzlük iddiasıyla soruşturma açıldı. 13 yıllık eğitim hayatında sayısız başarılara imza atan Gülen, ismi ve ailesi üzerinden başlatılan algı operasyonuna tepki gösteriyor.

TÜBİTAK matematik olimpiyatlarında 2 gümüş madalya kazandı. Çeşitli bilim yarışmalarında bölge dereceleri var. Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) ilk bine girdi. 2014 YGS'de 155'inci, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ise Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarı öyküsünün kahramanı Bilkent Üniversitesi öğrencisi Fethullah Gülen, yargı eliyle siyasi bir tartışmanın mağduru yapıldı. Ankara SavcıYücel Erkman, bir ironi tweet'i ihbar kabul edip Gülen hakkında soruşturma başlattı.

2014 LYS'de usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmayı basından öğrenen Yamanlar Koleji mezunu Fethullah Gülen, Zaman'a konuştu. İsminin böyle bir soruşturma kapsamında geçmesine anlam veremeyen Gülen, “Başarılarımdan bahsetmek istemiyorum ama 13 yıllık okul hayatımdaki başarılardan bir tek LYS'yi çekip çıkartarak soruşturma açılması hem benim hem de ailem ve öğretmenlerimin emeklerine haksızlık olur.” diyor. Gülen, soruşturma açıldığını öğrendikten sonra yaşadığı ilginç bir olayı ise şöyle anlatıyor: “Üniversiteden yabancı uyruklu bir arkadaşa haberi gösterdim. Başarılı olduğum için soruşturma açılmasına anlam veremedi. Çok şaşırdı.”

‘KAÇTI' DENİLMESİN DİYE YURTDIŞI GEZİSİNİ İPTAL ETTİ
Fethullah Gülen, hafta sonu üniversitenin düzenlediği ve katılmak için kayıt yaptırdığı yurtdışı gezisine katılamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Soruşturma haberlerinin çıkmasının ardından gitmekten vazgeçtiğini dile getiren Gülen, “Yurtdışına kaçtı şeklinde söylentiler çıkarmasınlar diye kalmayı tercih ettim.” ifadesini kullanıyor.
Savcı, Gülen'in YGS başarısını göz ardı etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşinin torunu olan Fethullah Gülen'in üniversite sınavındaki büyük başarısıyla ilgili başlattığı soruşturmanın algı operasyonu olduğu ispatlandı. Savcı Yücel Erkman, komik bir ihbar üzerine 2014 LYS'yle ilgili soruşturma başlatırken aynı yıldaki sınavın ilk ayağını unuttu. Türkiye 3'üncüsü Yamanlar Koleji öğrencisi Gülen, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) da Türkiye 155'incisi olmuştu. YGS'nin soruşturma konusu yapılmaması ‘kumpas' iddialarının haklılığını gösterdi. Gülen, 2009 yılında TÜBİTAK tarafından düzenlenen uluslararası ve ulusal bilim olimpiyatlarında dereceye girerek gümüş madalya kazanmıştı.

<< Önceki Haber Fethullah Gülen'den iftiralara çarpıcı cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER