Fethullah Gülen'den Orlando saldırısı için kınama mesajı

Fethullah Gülen Hocaefendi, geçtiğimiz hafta sonu Orlando’da yaşanan kanlı saldırı nedeniyle bir kınama mesajı yayınladı.

Fethullah Gülen'den Orlando saldırısı için kınama mesajı

Fethullah Gülen Hocaefendi, geçtiğimiz hafta sonu Orlando’da yaşanan kanlı saldırı nedeniyle bir kınama mesajı yayınladı.

“Orlando’da gerçekleşen ve ABD tarihinde en fazla insanın hayatına mal olan hunhar saldırıyı esefle öğrendim.” diyen Gülen, terörist saldırıyı kayıtsız şartsız kınadığını söyledi.

IŞİD gibi terörist grupların toplumlar için kanser gibi algılanması gerektiğini belirten Gülen, “Bu grupların totaliter ideolojisiyle siyasi, sosyal ve dini boyutlarıyla mücadele edilmelidir.” dedi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına metanet dileyen Hocaefendi, “Duam odur ki insanlığın kolektif şuurunda karşılıklı ve insanın hayatını aziz tutma düşüncesi korku ve nefrete galebe çalsın.” diye yazdı.

Yayınlanan mesajın tamamı şu şekilde:

“Orlando’da gerçekleşen ve A.B.D. tarihinde en fazla insanın hayatına mal olan hunhar saldırıyı esefle öğrendim. Nefretle gerçekleştirilmiş bu terörist saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor ve dünyadaki milyarlarca insanın infiallerini paylaşıyorum.

Yayın organları katilin saldırıyı gerçekleştirmeden evvel IŞİD’e bağlılığını ilan ettiğini haber verdi. IŞİD gibi terörist grupların totaliter ideolojisi cemiyetlerimizde boy göstermiş bir kanser gibi telakki edilerek siyasi, sosyal ve dini boyutlarıyla mücadele edilmelidir.

Ölenlerin aile ve yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Duam odur ki insanlığın kolektif şuurunda karşılıklı saygı ve her insanın hayatını aziz tutma düşüncesi korku ve nefrete galebe çalsın.”
<< Önceki Haber Fethullah Gülen'den Orlando saldırısı için kınama mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER