Fethullah Gülen'in avukatlarından flaş açıklama

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatları yolsuzluk soruşturması olan 17-25 Aralık operasyonlarının ‘darbe soruşturması'na dönüştürülmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Fethullah Gülen'in avukatlarından flaş açıklama

Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturması olan 17-25 Aralık operasyonlarının ‘darbe soruşturması'na dönüştürülmesiyle ilgili olarak, iddianamede ‘darbe, silahlı örgüt kurmak ve yönetmek ile casusluk' iftiraları yöneltilen Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatları açıklama yaptı. Talebin, ne Fethullah Gülen için ne de yargının içerisine düşürüldüğü durum dikkate alındığında avukatları için şok bir talep olmadığı vurgulandı. Gülen'in, hak, adalet, mantık ve muhakemenin yenilgiye uğradığı 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerinde takibata uğradığı, tutuklandığı ve yargılandığı hatırlatılan açıklamada, “Hak, adalet, mantık ve muhakemenin mağlup olduğu günümüzde de yeni bir dava açılması elbette şaşırtıcı olmamıştır.” denildi.

Herkesin lanetlediği 28 Şubat zihniyetinin de en büyük hedefi Gülen'in idam edilmesi olduğu belirtilen açıklamada, aradan 20 yıl geçmesine rağmen bugün hedefin yine Gülen olduğu anlatıldı, “Yaşanan tüm bu hukuksuzluklara rağmen, açılan davaların tamamından hukukun kırıntısı bile uygulansa Sayın Gülen'in beraat edeceği muhakkaktır.” ifadeleri kullanıldı.

İşte Hocaefendi'nin avukatlarının yaptığı o açıklama:

KUVVETİN HUKUKA GALEBESİ

AÇIKLAMA

Kamuoyu tarafından ‘25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu' olarak bilinen ceza soruşturması gerekçesiyle, Sayın Fetullah Gülen hakkında müebbet hapis cezası talep edildiği belirtilerek ‘Gülen İçin Şok Talep' şeklinde haberler yapılmıştır.

Öncelikle şunu belirtelim ki, bu talep ne Sayın Gülen için ne de yargının içerisine düşürüldüğü durum dikkate alındığında avukatları olarak bizler için şok bir talep değildir.

Sayın Gülen, hak, adalet, mantık ve muhakemenin yenilgiye uğradığı 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerinde takibata uğramış, tutuklanmış ve yargılanmıştır.

Hak, adalet, mantık ve muhakemenin mağlup olduğu günümüzde de yeni bir dava açılması elbette şaşırtıcı olmamıştır.

Kuvvetin genetiğinde adaletsizlik ve dengesizlik vardır. Kuvvetin genetiği bozulduğunda, bütün kuvvet sahiplerinin, başka insanları ezme, sindirme ve seslerini kesme amacıyla hareket ettiği ya da etmek istediği her zaman görülmüştür. Bugün yaşananlara bu açıdan bakıldığında olayların anlaşılması çok daha kolay olacaktır.

Bugün herkesin lanetlediği 28 Şubat zihniyetinin de en büyük hedefi Sayın Gülen'in idam edilmesiydi. Aradan 20 yıl geçmesine rağmen bugün hedef yine Sayın Gülen ve yine cezalandırılmasıdır.

Adaletsizlik ve dengesizliğin bir hakikat olarak görüldüğü bu dönemde siyasi iktidarın yönlendirmesiyle başlatıldığı herkes tarafından bilinen soruşturmalar sonucunda, yaşanan tüm bu hukuksuzluklara rağmen, açılan davaların tamamından hukukun kırıntısı bile uygulansa Sayın Gülen'in beraat edeceği muhakkaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.
<< Önceki Haber Fethullah Gülen'in avukatlarından flaş açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER