Feyzioğlu: MHP kongresi hepimizi ilgilendirir

TBB Başkanı Feyzioğlu MHP'deki kongrenin herkesi ilgilendirdiğini belirtti ve Yargıtay 18. Hukuk dairesini eleştirdi

Feyzioğlu: MHP kongresi hepimizi ilgilendirir

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) yapılması planlanan kongrenin herkesi ilgilendirdiğini söyledi. Feyzioğlu, kongre ile ilgili kararını vermeyen Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’ni ise eleştirdi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, sosyal medya üzerinden MHP’deki kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu şunları yazdı: “MHP Olağanüstü Kongre yapacak mı, yapmayacak mı? Hepimizi ilgilendiriyor. Neden?

İktidar partisi temsilcileri yapılamaz diye açıklamalar yapıyor. İktidar gazeteleri yapılamaz diyor. Bir ?#?DirenGemerek durumu var. Kanuna aykırı olarak yeni yeni mahkemeler tedbirler koyup duruyor. Yargıtay Dairesi, kapısına yazı asıyor. Mayıs ayında bir ara karar vereceğiz diye. Yargı zaten güvenilirliğini yitirmişti. Bu daha da pekişiyor. Aslında demokrasimiz ve hukuk sistemimiz bir imtihandan geçiyor ve maalesef bütünlemeye kalıyor.

Bir mantık kuralı. Sonuçlar sebepleri yaratmaz. Sebepler sonuçları yaratır. Yani demem o ki sonuçların, sebepleri değiştirmesi mümkün değildir. Bozulan hukuk düzenini ancak siyaset mekanizması, doğru istikamette yürüyerek, evrensel değerleri esas alarak düzeltebilir. Ya da Türkiye’yi yaşanmaz hale getirir.”
<< Önceki Haber Feyzioğlu: MHP kongresi hepimizi ilgilendirir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER