Feyzioğlu'na tepki gösteren Kerem Altıparmak, Barolar Birliği'nden istifa etti


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, barış için bildiri yayınlayan akademisyenler hakkında sarf ettiği 'sözde aydınlar' sözlerine tepki gösteren Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, TBB İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Yrd. Doç. Dr. Altıparmak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, TBB İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu'nun iki temel nitelik taşıdığını, bunların bilim kurulu ve insan hakları kurulu olması olduğunu belirtti.

Altıparmak, "Türkiye'de akademisyenler inandıkları görüşleri açıkladıkları için eşi benzeri görülmemiş bir şekilde devletin tüm kurumlarının hedefi haline gelmiş, fiziki ve hukuki tehditler almaya başlamıştır. Birçok meslektaşımız bu nedenle idari ve cezai soruşturmalar geçirmekte ve işlerini kaybetmektedir. Bu ortamda, kendi de akademisyen olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu bu kadar açık bir saldırı altında olan, ölümle tehdit edilen meslektaşlarımızı 'mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul'unun sözde aydınlarının kalıntıları' olarak tanımlamak suretiyle bu korkunç ortama katkı sunmuştur. Bu koşullar altında Barolar Birliği'nin çatısı altındaki Bilim Kurulu'nda çalışmanın bir insan hakları akademisyeni için kabul edilemez nitelikteki bu ifadelere katılmak anlamına geleceğini düşünüyorum. Akademik özgürlükler ve ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu bu olağanüstü dönemde bu özgürlüklere daha duyarlı olan platformlarda var olmanın daha doğru olduğunu değerlendirdiğim için Kurul üyeliğinden istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

FEYZİOĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Çorum Barosu'nun 64. kuruluş yıldönümü nedeniyle otelde düzenlenen programda, devletin yıkılması durumunda adaletten, aydınlık gelecekten, refahtan ve insan haklarından söz etmenin mümkün olmadığını söylemişti. Feyzioğlu, "Bu noktada kanlı terör örgütü PKK'ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli Türkiye Cumhuriyeti'ne söz söyleyenleri, mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul'unun sözde aydınlarının kalıntıları olarak nitelendiriyorum." şeklinde konuşmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Feyzioğlu'na tepki gösteren Kerem Altıparmak, Barolar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER