Feyzioğlu'ndan Artvin'de maden için referandum teklifi


Artvin'de düzenlenen mitinge katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, madene karşı referandum yapılmasını teklif etti. Cerattepe madeninin ihale bedelinin Arda Turan'ın transfer bedelinden az olduğuna dikkat çekerek; " Bir futbolcunun transfer bedeline Artvin'in kaderini teslim etmişler." diye konuştu.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu dün akşam saatlerinde beraberinde 32 İlin baro başkanı ile birlikte Artvin'de maden karşıtı mücadeleyi yürüten Yeşil Artvin Derneğini ziyaret etti. Feyzioğlu ve beraberindekiler daha sonra Otopark Meydanında binlerce Artvinlinin katıldığı mitingde bir konuşma yaptı.
Feyzioğlu, Cerrattepe'deki madenin ÇED izinin iptal edilmesine gerekçe olan bilimsel raporda; "ya maden, ya Artvin' denildiğini mahkemenin de buna atıf yaptığını belirtti. Feyzioğlu; "Artvin'de hangi partiye oy vermiş olursa olsun Artvin halkı maden işlemeye başlarsa göç etmek zorunda kalacağını biliyor. Bu madeni çıkaracak olursanız Artvin halkının bu şehirde yaşaması, hayatını kazanması mümkün değil. Su kirlenecek, hava kirlenecek, hafriyat çiçeklerin üzerini örtecek, ağaçlar böceklenecek, içinden çürüyecek. Gelin halkın önüne sandık koyun. Ben sandıktan ne çıkacağını biliyorum." Diye konuştu.
Madenin çıkarılmasının Türkiye'ye bir şey kazandırmayacağını vurgulayan Feyzioğlu Arda Turan'ın transfer ücreti ile madenin ihale bedelini karşılaştırdı: " Bu madenin ihale bedeli 97 milyon 638 bin lira. Sevgili Arda Turan'ın transfer bedeli ise 131 milyon. Bir futbolcunun transfer bedeline Artvin'in kaderini teslim etmişler. Hiçbir maddi değer Artvin halkından önemli değil. Devlete getirisi yüzde 98'i madene çıkarana yüzde 2'si devlete verilecek vergi muafiyetleriyle yüzde 1'e inecek".
ARTVİN'DE HÜRRİYETİ TAHDİT SUÇU İŞLENİYOR
İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da Türkiye'nin içinde bulunduğu dönemi fırsat bilen kamuoyunca nitelikleri iyi bilinen birinin Cerrattepe'de oldu, bitti için hareke geçtiği değerlendirmesinde bulundu. Anayasa vatandaşa ve devlete çevreyi koruma ve geliştirme görevi verildiğini hatırlatan Kocasakal; "Devlet hem görevini yapmıyor, hem de bunu yapan halka terörist diyor. Asıl terör gelecek kuşakların hakkını korumak isteyenlere saldırmaktır. " diye konuştu.
Artvin Valisi, Emniyet Müdürü ve Jandarma Alay komutanına seslenen Kocasakal; "İlerde çocuklarınızın gözüne rahat rahat bakabilecek misiniz? Biz o dönemde doğayı korumak isteyen halkı coplattık, gaz sıktırdık, dövdük diye övünebilecek siniz? Herkes tarihe nasıl geçeceğine karar verecek." Dedi.
Ümit Kocasakal, Artvin'de Cerrattepe'ye çıkışların engellenmesiyle ceza hukuku alanına giren "hürriyeti tahdit suçu' işlendiğini belirtti. Kendisi ve İstanbul Barosu adına suç duyurunda bulanacağını söyleyen Kocasakal, "Cerrattepe'yi göresim var. Kim nasıl engelliyormuş göreceğim" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Feyzioğlu'ndan Artvin'de maden için referandum teklifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER