Fezalı minikler simülasyonla uzayın derinliklerine seyahat etme fırsatı buldu


SAMSUN (CİHAN)- Feza Berk Koleji öğrencileri, 19 Mayıs Üniversitesi planetaryum simülasyon alanında uzayın derinliklerine seyahat etme fırsatı buldu.

Uzayın ve gezegenlerin gizemli dünyasını merak eden Feza Berk Koleji ana sınıfı öğrencileri, gökyüzü ve astronomi hakkında eğitici ve eğlendirici sunumların yapılabilmesi için düzenlenmiş gösterim alanı olan 19 Mayıs Üniversitesi Planetaryumu'nu ziyaret etti. Fezalı minik ziyaretçilerin uzay yolculuğu duygusu yaşamasına vesile olan planetaryum, Fezalı minikler tarafından büyük ilgi gördü.

Minik ziyaretçiler, Planetaryumda keyifli anlar yaşadı. Uzayı, 360 derecelik simülasyon alanında izleme şansına sahip olan çocuklar unutamayacakları anlar yaşadı. Meraklı minikler, Planetaryum'un kubbe şeklindeki yapısı içinde, çok boyutlu projeksiyon cihazı yardımıyla, gezegenleri, yıldızları yakından görme fırsatı yakaladı. Planetaryum'un sağladığı gerçekçi canlandırmayla çocuklar, kendilerini uzay boşluğu içinde hissetti.

Fezalı miniklerin öğretmenleri 'yaşayarak ve görerek öğrenme' düşüncesinden hareketle, öğrencilerle planetaryuma gezi düzenlemekten dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, gösterilen ilgiden dolayı çalışanlarına teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Fezalı minikler simülasyonla uzayın derinliklerine seyahat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER