FIAT Türkiye Kupası'nda heyecan yarın başlıyor


Bursa'da 17-21 Şubat tarihleri arasında organize edilecek FIAT Basketbol Türkiye Kupası, son yıllarda büyük bir heyecana sahne olurken, ilk maçlar yarın oynanacak iki karşılaşma ile başlıyor.

Geride bıraktığımız dört yılda kupaya, Gaziantep, Ankara, Eskişehir ve Konya ev sahipliği yaparken, bu şehirlerde düzenlenen turnuvaların hepsinde farklı ekipler kupayı kazanmayı başardılar.

Konya'da 2012 yılında oynanan maçlarda şampiyon Beşiktaş Milangaz olmuştu. Ergin Ataman yönetimindeki Beşiktaş Milangaz, 2012 yılında Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın finalinde karşılaştığı Banvit'i 78-74 ile geçerek kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş Milangaz ve finalist Banvit'in yanı sıra turnuvada Tofaş, Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Aliağa Petkim, Galatasaray Medical Park ve Antalya Büyükşehir Belediyesi mücadele etmişti.

Kupada zafere ulaşan Beşiktaş Milangaz, 8'li Finaller'in ilk maçında karşılaştığı Aliağa Petkim'i 87-82 ile geçerken, yarı finalde de Galatasaray Medical Park'ı 76-69'luk skorla mağlup etti. Final mücadelesinde ise Banvit'i büyük bir çekişme sonunda 78-74'lük skorla geçerek kupanın sahibi olmuştu. Siyah beyazlılarda Serhat Çetin 14 sayı- 3 asist ve Carlos Arroyo da 9 sayı- 8 ribaund- 6 asistlik performanslarıyla ön plana çıkmıştı.

ESKİŞEHİR'DE FENERBAHÇE ÜLKER ŞAMPİYONLUĞA UZANDI

Basketbolda Türkiye Kupası'nın Anadolu turunda 2013'ün ev sahibi Eskişehir'di. Eskişehir'de 2013 yılında düzenlenen turnuvanın finalinde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler, derbi mücadelesini 63-57'lik skorla kazanarak şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Simone Piangiani'nin rahatsızlığı nedeniyle antrenörlüğü Luca Dalmonta'nın yaptığı Fenerbahçe Ülker, ilk turda Pınar Karşıyaka'yı 77-69 ve yarı finalde de Beşiktaş'ı 75-66'lık skorlarla geride bıraktı. Final maçında ise sarı lacivertliler, David Andersen'in 21 sayı- 5 ribaund ve Oğuz Savaş'ın da 14 sayı- 6 ribaundluk performanslarıyla kupaya uzandı.

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park'ın yanı sıra Eskişehir'de organize edilen kupa mücadelesinde Beşiktaş, TED Ankara Kolejliler, Pınar Karşıyaka, Hacettepe Üniversitesi, Banvit ve Anadolu Efes mücadele etmişti.

Kupada 2014'ün ev sahibi Ankara oldu ve burada ise Pınar Karşıyaka rüzgarı esti. Pınar Karşıyaka, Ankara'da organize edilen turnuvanın finalinde karşılaştığı Anadolu Efes'i 66-65'lik skorla mağlup ederek 2014 yılında kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Ufuk Sarıca yönetiminde kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazanan Pınar Karşıyaka, ilk turda karşılaştığı Türk Telekom'u 87-80 ile geçerken, yarı finalde de Fenerbahçe Ülker'i 82-73'lük skorla geride bıraktı. İzmir temsilcisi finaldeki rakibi Anadolu Efes ile başa baş bir oyun ortaya koydu. İki takımın da savunmalarının ön plana çıktığı karşılaşmada Pınar Karşıyaka adına Bobby Dixon 19 sayı, Esteban Batista 14 sayı ve Jon Diebler da 9 sayılık performanslarıyla kupanın kazanılmasında önemli rol oynamıştı.

Ankara'da organize edilen Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka ile finalist Anadolu Efes'in yanı sıra Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker, Trabzonspor Medical Park, Galatasaray Liv Hospital, Tofaş ve Beşiktaş İntegral Forex mücadele etmişti.

GAZİANTEP'TE ANADOLU EFES 10. KEZ KUPAYI MÜZESİNE GÖTÜRDÜ

Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Kupası organizasyonunun finalinde Dusan Ivkovic'in öğrencileri Anadolu Efes, Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Fenerbahçe Ülker'i 70-60'lık skorla mağlup ederek kupayı 10.kez kazanma başarısı gösterdi.

Anadolu Efes, ilk turda Galatasaray Liv Hospital'I 79-73 ve yarı finalde de Darüşşafaka Doğuş'u 88-73'lük skorlarla geride bırakarak finale ulaştı. Lacivert Beyazlılar, Şahinbey Spor Salonu'nda 6.000'in üzerinde basketbolseverin takip ettiği final karşılaşmasında Dario Saric'in 17 sayı- 9 ribaund, Nenad Krstic'in 13 sayı- 12 ribaund ve Thomas Heurtel'in de 12 sayı- 6 asistlik performanslarıyla kupaya uzandı.

Gaziantep'te organize edilen Türkiye Kupası'nda Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker'in yanı sıra Pınar Karşıyaka, Banvit, Royal Halı Gaziantep, Rönesans TED Kolejliler, Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Liv Hospital mücadele etmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber FIAT Türkiye Kupası'nda heyecan yarın başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER