FIFA Almanya'ya dava açtı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 28 2022
FIFA, basın toplantısına hiçbir Alman futbolcunun katılmaması nedeniyle, Almanya Futbol Federasyonu'na ceza kararı aldı.
FIFA, Almanya Futbol Federasyonu'na her maçtan önce düzenlenen zorunlu basın toplantısına hiçbir Alman futbolcunun katılmaması nedeniyle disiplin davası açtığını açıkladı.
Alman futbolcular, Dünya Kupası'nda çıktıkları ilk karşılaşma öncesinde, FIFA'nın Katar'daki insan hakları ihlalleri hakkında konuşma yasağı ve LGBT desteğini engellemesi nedeniyle, "ağızlarını elleriyle kapatarak" protesto fotoğrafı çektirmişti. Associated Press'in haberine göre, Alman futbolcuların "ağızlarını elleriyle kapatma" protestosuna herhangi bir cezai yaptırım uygulayamayan FIFA yönetimi, "basın toplantısına katılmadıkları için" Almanya'ya disiplin cezası davası açtı.
FIFA her maçtan bir gün önce yapılan zorunlu basın toplantılarına temsilci olarak oyuncu getirilmesi şart koşuyor. Almanya Teknik Direktörü Hansi Flick, İspanya maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısına tek başına katılmıştı. Flick, önemli bir karşılaşma öncesinde oyunculara yük olmak istemediğini için hiçbir futbolcunun basın toplantısına katılmadığını söylemişti.
Almanya Futbol Federasyonu, FIFA'yı bazı Avrupa takımlarının Katar'da “One Love” ayrımcılıkla mücadele kampanyasını desteklemek için LGBT kaptan pazu bandı takmasına izin vermediği için eleştirmişti. Alman futbolcular da, Dünya Kupası'nda çıktıkları ilk karşılaşma öncesinde sağ elleriyle ağızlarını kapatarak bir takım fotoğrafı çektirmişti.
AP'nin haberinde, FIFA'nın Almanya'ya küçük bir para cezası vermesinin beklendiği, herhangi bir yaptırım kararı alamayacağı bildirildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”3.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!4.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?5.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş
6.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki:...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...


