FIFA'da bugün seçim günü


Bir süredir yolsuzluk iddialarıyla sarsılan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA'da bugün seçim günü.

Yolsuzluk iddiaları üzerine açılan dava ve soruşturmalar, verilen uzun süreli men cezaları nedeniyle kaybolan güven ortamında, FIFA'da yeni başkan bugün seçilecek.

Seçimler eski FIFA Başkanı Blatter ile eski UEFA Başkanı Platini'nin altışar yıl hak mahrumiyeti cezası almasına kadar giden yolsuzluk skandalının gölgesinde gerçekleşecek.

Bugün İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak FIFA Olağanüstü Kongresi'nde gerçekleşecek seçimlere beş isim girecek. FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, yarışa Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife ve Güney Afrikalı ünlü işadamı Tokyo Sexwale katılacak.

Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin seçimi kazanması halinde ilk Müslüman FIFA Başkanı olarak kayıtlara geçecek.

Bugün yapılacak olan seçim iki turdan oluşacak. Seçimde 207 üye oy kullanacak. İlk turda başkan seçilebilmek için bir adayın oyların üçte ikisini alması gerekecek.

Ancak bunun gerçekleşmemesi durumunda ikinci turda 105 oy alan aday yeni başkan olacak. İkinci turda adaylardan biri istenen oyu alamazsa en çok oy alan iki aday üçüncü ve son turda bir kez daha karşı karşıya gelecek.
CİHAN
<< Önceki Haber FIFA'da bugün seçim günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER