FIFA Etik Kurulu, Blatter ve Platini'nin görevini 90 gün askıya aldı


FIFA Etik Kurulu, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'nin görevlerini 90 gün boyunca askıya aldığını açıkladı.

Yolsuzluk sebebiyle hakkında soruşturma açılan FIFA Başkanı Sepp Blatter'e bir şok da FIFA Etik Kurulu'ndan geldi. Kurul, başkanın 90 günlüğüne görevinden men edilmesine karar verdi. Bu süre içinde FIFA Başkanlığı'nı Afrika Futbol Federasyonları Birliği Başkanı Isaa Hayatou vekaleten üstlenecek.

FIFA Bağımsız Etik Komitesi, İsviçre savcılığının yürüttüğü yolsuzluk soruşturması sonucunda Sepp Blatter'in FIFA başkanlık görevini 3 aylığına dondurdu. Söz konusu soruşturmada Blatter, bir naklen yayın ihalesine fesat karıştırmak ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye usülsüz ödeme yapmakla itham edilmişti.

Blatter ve Platini'nin yanı sıra eski FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke de 2018 Dünya Kupası biletlerinin yasa dışı biçimde yüksek fiyattan satışa çıkarılması nedeniyle 90 gün boyunca FIFA'ya hizmet edemeyecek.

Bu arada en uzun süredir başkan yardımcılığı görevinde bulunduğu için FIFA başkanlığını otomatik olarak üstlenen Kamerunlu Isaa Hayatou, 26 Şubat'taki kongrede aday olmayacağını açıkladı.

90 günlüğüne men edilen isimlerden FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ise yazılı bir açıklama yaparak suçlu olmadığını savundu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ise artık FIFA'nın başkanlığını kurum dışından saygın bir ismin üstlenmesi için çağrıda bulundu.



CİHAN
<< Önceki Haber FIFA Etik Kurulu, Blatter ve Platini'nin görevini 90 gün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER