FIFA, Hakan Şükür’ü unutmadı: Doğum günün kutlu olsun!

FIFA, resmi sosyal medya hesaplarından A Milli Takım'ın efsanevi futbolcusu Hakan Şükür’ün doğum gününü kutladı.

Dünya Kupası'nın en erken golü Hakan Şükür'den

1 Eylül 1971’de Sakarya’nın Sapanca ilçesinde doğan Hakan Şükür'ü unutmayan FIFA, FiFamuseum hesabında, “Dünyanın en hızlı golünü atarak Dünya Kupası Tarihine 11 saniyeyle rekor kayden Hakan doğum günün kutlu olsun.” ifadelerini kullandı. 

O REKOR HÂLÂ KIRILAMADI

2002 Dünya Futbol Şampiyonası'nda Güney Kore’ye karşı atılan dünyanın en hızlı golünün hatırlatıldığı mesajın devamında kupa maçlarından sonra Türkiye’nin Dünya Kupası’nda üçüncü olduğu da belirtildi.

Müzede yer alan forma kolleksiyonunun hatırlatıldığı mesaj, Hakan Şükür’ün UEFA kupasındaki şampiyonluk kupasını kaldırdığı fotoğrafıyla paylaşıldı.


Hakan Şükür de FIFA'nın mesajına sosyal medya hesabından cevap verdi. 

  

SÜPER LİG'DE EN ÇOK GOL ATAN FUTBOLCU REKORU HAKAN ŞÜKÜRDE 

Türk futbol tarihinin bugüne kadar en kariyerli futbolcusu Hakan Şükür. Avrupa'da bir çok kulüpte futbol oynayan Hakan Şükür, 249 golle Süper Lig'de en çok gol atan oyuncu ve 38 golle Avrupa kupalarında en çok gol atan Türk futbolcu unvanlarına da sahip. 

1996-97, 1997-98, 1998-99 sezonlarında sahip olduğu Süper Lig gol krallıklarıyla birlikte, 2004 yılında son 50 yılın en fazla dikkat çeken Türk futbolcusu olarak UEFA Jübile Ödülü'nün sahibi oldu.


10,8 SANİYE İLE KUPALARIN EN HIZLI GOLÜ

2002 FIFA Dünya Kupası’nda bronz madalyanın sahibi olan ve üçüncülük maçında 10,8'inci saniyede kaydettiği golle FIFA Dünya Kupası tarihinin en erken golünü atan Hakan Şükür; 2007’ye kadar giydiği formayla çıktığı 112 maçta 51 gol kaydederek, Türkiye formasıyla en çok gol atan oyuncu unvanının da sahibi oldu.
<< Önceki Haber FIFA, Hakan Şükür’ü unutmadı: Doğum günün kutlu olsun! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER