FIFA'dan Eboue'ye kötü haber

Galatasaray'ın eski futbolcusu Emmanuel Eboue, futboldan men cezası aldı. Skorer'den Onur Dinçer'in haberine göre sarı-kırmızılılarda kadro dışı bırakıldıktan sonra 1 yıl B takımıyla idmanlara çıkan ve ardından geçtiğimiz günlerde Sunderland'e imza atan Fildişi Sahilli futbolcuya FIFA tarafından 1 yıl men cezası verildi.
Öderse ceza kalkacak
Yıldız futbolcunun eski menajerine olan borcu nedeniyle 1 yıl futboldan men edildiği duyuruldu. Ancak oyuncunun bir yıllık süre zarfı içerisinde yüklü miktarda olduğu belirtilen borcu ödemesi durumunda cezanın kalkacağı bildirildi.
Önceki kararlara uymadı
Aynı konuyla ilgili 2013'te FIFA'nın ilgili komitesi bir karar vermiş, menajer Sebastien Boisseau'ya olan borcunu ödemesine hükmetmişti. Ancak bu kararın gereğini yerine getirmeyen futbolcu için 2014'te yeni bir karar daha verilmiş ve Eboue'ye 30 bin İsviçre Frangı para cezası kesilmiş ve borcun ödenmesi istenmişti.
Eboue CAS'a da gitmişti
Ardından Boisseau oyuncunun men edilmesi talebiyle dava açtı. Buna itiraz eden Emmanuel Eboue CAS'a başvurdu. Ancak CAS oyuncunun itirazını haksız buldu ve FIFA Disiplin Kurulu'nun verdiği 1 yıllık men cezası onaylanmış oldu.
Kaynak: Skorer
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


