FIFA'dan tarihi Blatter kararı

FIFA Etik Kurulu, Sepp Blatter'in FIFA Başkanlığı görevini 90 günlüğüne askıya aldı.

FIFA'dan tarihi Blatter kararı

Haberi kamuoyuna duyuran Sky News ve BBC Sport, bu bilgiyi Blatter'in yakın bir arkadaşının paylaştığını bildirdi. Bu ismin, zaman zaman Blatter'e danışmanlık da yaptığı ifade edildi.

İsviçre Savcılığı, Blatter hakkında 'ceza gerektirecek kötü yönetim' ve 'zimmet' suçlamalarıyla soruşturma açmıştı. Suçlamalar arasında Blatter’ın, UEFA Başkanı Michel Platini’ye 2 milyon dolar verdiği iddiası da bulunuyor.

Öte yandan Coca Cola, McDonalds ve Visa gibi dünyaca ünlü markalar hakkında soruşturma açılan FIFA Başkanı Sepp Blatter’e görevini derhal bırakması çağrısında bulunmuştu.

ABD’de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA’nın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs’ta Zürih’te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs’ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

FIFA’nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi 26 Şubat 2016’da yapılacak. Suçlamalara adı karışan UEFA Başkanı Michel Platini de başkan adayları arasında yer alıyor.
<< Önceki Haber FIFA'dan tarihi Blatter kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER