Almanya eğitimde normalleşmeye geçiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 28 2020
Covid-19 önlemlerini adım adım gevşeten Almanya’da tüm öğrencilerin yaz tatili öncesinde okullara dönmesi için yol haritası hazırlandı. Ancak öğretimin sınırlı ve kontrollü bir şekilde başlaması öngörülüyor.
Almanya, koronavirüs salgını ile mücadele için okullarda ara verilen öğretimin yaz tatili öncesinde, sınırlı da olsa, tüm öğrencileri kapsayacak şekilde yeniden başlaması için hazırlık yapıyor.
Başbakan Angela Merkel'ın, eyaletlerin eğitim ve kültür bakanları ile görüştüğü yol haritasına göre, ülke genelindeki tüm öğrenciler yaz tatili öncesinde okullara geri dönecek, bununla birlikte öğretim kontrollü ve sınırlı bir şekilde başlayacak.
Yapılan hazırlıklar hakkında açıklama yapan Rheinland-Pfalz Eyaleti Eğitim ve Kültür Bakanı Stefanie Hubig, yaz tatili öncesinde Almanya'daki tüm öğrencilerin yeniden okula gitmesini sağlamak istediklerini söylemekle birlikte, bunun olağan öğretimin yeniden başlayacağı anlamına gelmediğini sözlerine ekledi.
Hubig, öğrencilerin belirli günlerde ya da haftalarda okula gidebilmesini sağlamaya çalıştıklarını, her eyaletin bu kararı kendi özgün koşullarını, salgın ile ilgili gidişatı dikkate alarak hayata geçireceğini açıkladı. Hubig ayrıca sağlık riski bulunan öğrenci ya da öğretmenler için okula gitme zorunluluğu olmayacağını da kaydetti.
Temel önlemler belirlendi
Bu arada tüm okullarda öğretimin sınırlı da olsa başlaması için eğitim bakanları ayrıca hijyen, gözetilmesi gereken mesafeye ilişkin kurallar, evde dijital eğitimin geliştirilmesi gibi konularda da ayrıntılı düzenlemeler konusunda mutabık kaldı.
Örneğin öğrenciler arasında 1,5 metre mesafe olmasını sağlamak için öğrencilerin farklı gruplara bölünmesi öngörülüyor. Ayrıca her okul hijyen planı hazırlamakla yükümlü olacak, öğrencilerin düzenli olarak el yıkamaları ve sınıfların düzenli olarak havalandırılması sağlanacak. Spor dersi ise ancak mesafe kuralının korunabilmesi durumunda yapılabilecek.
Federal hü
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Zorunlu askerlikte yeni dönem!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







