Fikret Orman: Beşiktaş büyük bir kurttur, arkasından havlayan çok olur


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'ın büyük bir kurt olduğunu belirterek, "Arkasından havlayan da olacaktır." dedi.

Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin yenilenme çalışmaları için düzenlenen tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Fikret Orman, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak geçtiğimiz haftalarda yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen maçların takımın psikolojisinin bozup bozmayacağı sorusuna cevap veren Fikret Orman, "Neden olumsuz bir hava yaratsın ki? Bizim oralarda bir laf vardır 'elle gelen düğün bayram' diye. Kar olayı bir doğa olayıdır bu kimsenin organize ettiği bir durum değil. Olanda da hayır vardır demek lazım. 2 maçımız ertelendi. Ertelendi diye bir dezavantaj olacaktır diye bir şey yok. Beşiktaş'ın kadrosu güçlü. 4 tane transferimiz var. Tolgay, Veli, Boyko ve Alexis, takımımız zaten kuvvetliydi. Kimsenin bizden alacağı yok. Bonservis borcumuz da yok. Stat yapımı son süreçlere geldi. Kışın ortasındayız bakın baharlı günler yaşıyoruz. Sıkıntı yok. Sıkıntı görmek isteyenler Beşiktaş'ı karıştırmak isteyenler kıskananlar olabilir. Onlarda olacaktır ve normal bir şeydir. Bir Moğol atasözü var galiba, 'Bir kurdun arkasından 40 tane köpek havlar' havlamıyorsa zaten o kurt kurt değildir. Beşiktaş'ta büyük bir kurttur. Arkasından da havlayanlar olacaktır. Bir şey olmaz yani." dedi.

'ARTIK TRANSFERE İHTİYAÇ YOK'

Pazartesi sona erecek olan ara transferde son noktayı koyduklarını söyleyen Orman, "Transfer için zaten pazartesi son gün ve bizim için şimdiden bitti. Beşiktaş'ın da şu an transfere ihtiyacı yok. Hatta bir oyuncuyu da aldık ve kiraya verdik. Hangi bölgeye bir transfer lazım mı diye sorarsanız cevabınız var mı? yok o zaman ihtiyaç yok demek ki." diye konuştu.

Şan Ökten Tesisleri'nin tamamlanmasından sonra artık futbola yönelik tesis çalışmalarını sonlandıracaklarını belirten başkan Orman, "Süleyman Seba'ya kimsenin kıyası mümkün değil. Allah rahmet eylesin. O dönemin yokluklarıyla şimdinin varlıkları arasında icraat yapmak farklı bir şey. Biz daha şanslıyız o döneme göre. Her gün üstüne koymaya devam ediyoruz. Ümraniye'ye yatırımlar yaptık. Burada Fulya'da açılışımızı yapacağımız bir tesis daha olacak. Bizim bir lokalimiz yok onları da yapacağız. Futbola yatırımlarımız da böylelikle tesis anlamında bitecek." şeklinde konuştu.

'AYIP EDİYORLAR'

Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda dün akşam Sivas Belediyespor karşısında aldığı mağlubiyetler sonrası sosyal medyada çıkan haberlerin sorulmasına açıklık getiren Fikret Orman şöyle konuştu: "Ayıp ediyorlar Şenol Güneş hocamızı tanıyanlar bilir ki ne kadar dürüst bir insan. Sosyal medya çıkınca yiğitlik öldü bence. Herkes oradan bir şey yazıyor. Yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Yüzümüze gelince herkes susuyor. Ben sosyal medyayı ne okuyor ne dinliyorum. Avukatlarım hakaret olunca devreye giriyor."

'NORMALDE PAZARLIKÇI BİR İNSAN DEĞİLİM'

Bir gazetecinin 'Sizin oldukça pazarlıkçı olduğunuz konuşuluyor' sözlerine aslında öyle bir insan olmadığı cevabını veren Başkan Fikret Orman, şöyle devam etti: "İnsanımızın huyu öyle, övünce çok övüyor yerince çok yeriyor. Şu anda övülme zamanındayız. Allah korusun yerme zamanını yaşamayız. İşimizi iyi yapmaya çalışıyoruz. Yoksa aslında çok pazarlıkçı bir insan değilim ama konu Beşiktaş olunca gerisi teferruat oluyor."

'TEK AMACIMIZ LİG ŞAMPİYONLUĞU'

Bu sezon sonunda yeni yapılan Vodafone Arena'da şampiyonluk turu atmak istediklerini söyleyen Başkan Orman, "Bu sene takım olarak tek amacımız şampiyonluk. Vodafone Arena'ya dönüp şampiyonluk turunu orada atmak istiyoruz. Zaten Türkiye Kupası'nda aldığımız sonuçlar da görüldüğü gibi konsantrasyon eksikliğini ortaya koyuyor. Konsantrasyonumuz tamamıyla lig şampiyonluğunadır." dedi.

'NEDEN SADECE BEŞİKTAŞİ ŞEFFAF OLSUN Kİ?'

Fikret Orman son olarak geçtiğimiz gün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptıkları şeffaflık bildirisi hakkında ise "Türkiye'de bir tek şeffaf yönetilecek kulüp Beşiktaş değil. Rakipler de transfer yapıyor onlar açıklamıyorlar. Biz açıklıyoruz. Esas olan oyuncuların aldığı ücretleri bile açıklıyoruz. Başka kulüpler açıklamıyor. Bu bize şöyle dezavantaj sağlıyor. Transfer görüşmelerinde pazarlık yaparken onu baz alarak bizle pazarlık yapıyorlar. Yoksa şeffaflıkla ilgili sıkıntı yok. Her şeyin şeffaf olması güzel de neden sadece bize şeffaf değil bu. Başkalarında da şeffaf. Ticaretin içinde ketumiyetler var ve bizim de bunu uygulamamız lazım." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Fikret Orman: Beşiktaş büyük bir kurttur, arkasından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER