Fikret Orman'dan Cüneyt Çakır'la ilgili açıklama

Süper Lig'in 23. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 2 - 0 kazandığı Fenerbahçe - Beşiktaş maçının tartışmaları devam ederken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, düzenlediği basın toplantısında hakem Cüneyt Çakır'ı istemediklerini söyledi.

Fikret Orman'dan Cüneyt Çakır'la ilgili açıklama

Vodafone Arena'daki yeni makam odasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Fikret Orman, "Artık sabrımız kalmadı, Cüneyt Çakır'ı bizim derbi maçlarımızda görmek istemiyorum." dedi.

Başkan Fikret Orman öncelikle Fenerbahçe derbisindeki hakem hatalarıyla ilgili hazırladıkları videoyu izlettirdi, daha sonra da derbinin hakemi Cüneyt Çakır'ı eleştirdi. Başkan Orman, "Biz bir daha Beşiktaş'ın maçlarında Cüneyt Çakır'ı görmek istemiyoruz. Türkiye'deki maçlarda Avrupa'daki gibi cesur değil. Kamuoyunun yüzde 85'i benim gibi düşünüyor. Anket yaptılar rakamlar böyle diyor. Avrupa'daki maçlarda gördüğünü çalan cesur kararlar veriyor, ama Türkiye'de aynı kararları veremiyor." diye konuştu.

Fenerbahçe - Beşiktaş maçında düdük çalan hakem Cüneyt Çakır'ın performansıyla ilgili maç öncesinde yorumlar yapıldığını da belirten Başkan Fikret Orman, "Cüneyt Çakır gibi tecrübeli bir hakem, böyle bir maçı Avrupa'da yönettiği zaman bir daha maç verilir miydi? Bu gözden geçirilmeli. Bu video MHK Semineri'nde ders olarak gösterilmeli. Bunu ben değil, Pereira da maçtan sonra sorulan bir soruya verdiği cevapta doğrulamıştır. Kırmızı karta verilen cevap kamuoyu önünde olmuştur. İlk maçtaki Ersan da atılmamıştı sözlerine vurgu yaparak Çakır'ın performansını ortaya koymuştur." diyerek, şunları söyledi:

"Beşiktaş, Çakır ile 11 derbi maça çıkmış, 7 kaybetmiş, 1 kez kazanmış. Çakır'ın Beşiktaş ile derbilerdeki hareketleri istatistiklerin söylemiş olduğu şey. O günkü maçta koşu mesafalerinde 11 km koşan yoktur. Oyunu o kadar fazla durdurdu ki, adil bir yönetim ortaya koymadı. Durumu idare etmiştir. İşin vahim tarafı, Erman Toroğlu, Hıncal Uluç, Turgay Demir maçtan önce bunu yazdılar. Senaryo herkesin gözleri önünde ortaya çıktı. Beşiktaş, Fenerbahçe'ye ilk defa yenilmedi."

Artık sabırlarının kalmadığı vurgusunu yapan Başkan Fikret Orman, Beşiktaş'ın karşı karşıya kaldığı haksız durumu dile getirirken, "Artık sabrımız bitmiştir. Türkiye'de derbileri yönetecek Cüneyt Çakır'dan başka hakem mi yok? Sanki 'Avrupa'daki başarılı hakemi atadık, ne yapalım?' denmektedir. Bundan sonra sesimizi daha fazla yükselteceğiz, bu görüntülerle karşınıza geleceğiz. Bizim ve taraftarımızın sabrı son noktaya gelmiştir. Cüneyt Çakır'ı bundan sonraki derbi maçlarımızda istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"SÜLEYMAN SEBA TİŞÖRTLERİYLE ÇIKMAK İSTEDİLER BEN ENGELLEDİM"

Beşiktaş'ın efsane isimlerinden merhum Süleyman Seba'ya yapılan küfürlerin üzücü olduğunu da belirten Başkan Fikret Orman, "Süleyman ağabeyi herkes sever. Fenerbahçeliler de sever. Seba'yı beraber uğurladık, Fenerbahçe Başkanı da gelmiştir. Lokomotiv Moskova maçında bir küfür yaşanmıştır, tepki konmasını bekledik ama suskun kalındı. Seba tişörtleriyle derbiye çıkma yönünde bir konu gündeme geldi. Süleyman ağabeyin böyle bir konuda malzeme olmamasını istedim. Bunlar çok ayıp şeylerdir. Spor adamlarının görevi bunların önüne geçmektir. Beşiktaş'ın stadında da Fenerbahçe ya da başka camianın büyüklerine küfür edilmesinin önü açılmış olur. Fenerbahçe'den beklentimiz en azından bunların arkasında durulmamasıdır." diyerek şu ifadrelere yer verdi:

"Fenerbahçe açıklamasıyla durumu maçın mağlubiyetine çekti. Lokomotiv Moskova da küfür edildi, o zaman Fenerbahçe ile Beşiktaş maç mı yapmıştı? Ölmüş insanlara bunlar çok ayıp şeylerdir. Kendinizle alakalı bir durum olunca, taraftarınıza hakaret ediyorsunuz, bir başka camianın ölmüş başkanına da tepki koymanızı beklerdim. Beşiktaş taraftarının, Fenerbahçe Başkanı'na da küfürünü kınıyorum. Bir Fenerbahçe Başkanı'na kim küfür ederse kınıyorum. Ben de kulüp başkanıyım, hafta sonu maçtaydım. Ben ve arkadaşlarıma küfür edilmedi. Centilmen taraftarlara da teşekkür ederim. Bize bir şey yapılmıyorsa başkaları da suçu kendinde aramalı. Ben Fenerbahçelilerle resim çektirdim. Futbol yöneticiliği sadece kendi camianızı korumak değildir, Türk sporunu da korumalısınız. Rekabet, tarihteki önemli kişilere küfür noktasına gelmemelidir, bu kınanmamalıdır. Lefter, Metin Oktay bu statta top oynadı, yeni statta onlarla ilgili de şeyler yapacağız."

Fenerbahçe Başkanı'nın Cüneyt Çakır'a soyunma odası koridorlarında söylediklerini biliyoruz. Mehmet Akif'in 'Yumuşak başlı isem koyun değilim' diye bir lafı vardır. Kötüyü örnek haline getirirseniz o zaman herkes o yöne gider. Ben 4 yıldır bir defa ceza almadım. Benim İkinci Başkanım ceza almadı. Bundan ceza almaya başlarsak, biz de onların yaptığını yapacak kapasitedeyiz."

Başkan Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçında olanları hatırlatırım. Sana (Cüneyt Çakır) orada hakaret edilmiş sen yazamıyorsun. Gözlemci bunu yazmış, şimdi o hakemi derbiye veriyoruz. Adama hakaret edilmiş, o rapora yazamamış. Bu hakem veriliyor derbiye."

İLHAN EKŞİOĞLU'NUN TWİTİNE TEPKİ

Başkan Fikret Orman, Fenerbahçeli yönetici İLhan Ekşioğlu'nun attığı ve sonra da tepkiler üzerine sildiği twit ile ilgili bir soruya ise tepki göstererek, şunları söyledi:

"Nokta noktaları sayın Ekşioğlu'na sorun. Sildiğine göre... Bakın arkadaşlar, çok ayıp şeyler bunlar. Milyonlara hitap eden insanlar. İlhan tanıdığımız bir insan. Fenerbahçe için hapse de girmiş bir arkadaş. Bir defa değil, iki defa değil. Bizim yöneticilerimiz de yapar ama ben yaptırmam. Bu yakışmıyor. Yöneticilik, başkanlık, birbiriyle dalaşmak değildir. İnsanlar maçlardan uzaklaşıyor. Herkes bunu Passolig'e bağlamaya çalışıyor ama sorun adil oyun inancının kaybolması. Avrupa'dan gelen oyuncular Avrupa'da tepki vermiyor, buradaki hakemler etki altında kalıyor diye hareketler yapıyorlar. Bunları düzeltmemiz lazım."

CİHAN
<< Önceki Haber Fikret Orman'dan Cüneyt Çakır'la ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER