Filistin Haber Ajansı: Türkiye arayı düzeltmek için İsrail'den silah alıyor


Filistinli haber ajansı Sawa News, Ankara'nın 'Mavi Marmara Baskını' nedeniyle siyasi kriz yaşadığı, Tel Aviv'le arayı düzeltmek için İsrail'den silah alımı hususunda anlaşmaya vardığını iddia etti.

Kudüs'ten Arap dünyasına yayın yapan Sawa News Haber Ajansı, Türkiye'nin İsrail ile arayı düzeltmek için askeri mühimmat anlaşması yaptığını ileri sürdü. Ajans, Tel Aviv yönetimine yakın kaynaklardan aldığı bilgi doğrultusunda iddia ettiği anlaşmanın detaylarını aktardı. Anlaşmaya, Türkiye'den, savunma bakanlığı bünyesinde görev yapan özel bir diplomatın Tel Aviv'e gelerek katıldığını belirtti. İttifak edilen belgede, Ankara yönetiminin İsrail'den, insansız hava aracı, F-16 uçakların yedek parçası ve modernizasyonu ile çeşitli askeri mühimmat alımının yazıldığı ifade edildi. Ajans, İsrail kanadının ise varılan bu anlaşmayla iki ülke ilişkilerindeki krizin aşılmasına sebep olacağını vurguladığını ekledi.

Türkiye'de 2010 yılında Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine, İsrail tarafından baskın yapılarak öldürülen 9 Türkün bedelinin ödetilmesini Ankara'dan talep etmişlerdi. Arap basını ise anlaşmaya varıldığı iddia edilen bu bilgilerin doğrulanması durumunda, bedel ödeyenin Türkiye olduğunun anlaşılacağını savunmuştu.

Öte yandan, Kuveyt gazetesi al-Jarida'nin haberine göre ise ilişkilerin normalleşmesine yönelik görüşmelerin ileri aşamalarda olduğu belirtildi.

Haberde ayrıca, Türk diplomattan daha önce iki ülke arasında imzalanan güvenlik anlaşmasının yenilenmesini talep eden İsrailli yetkililerin, söz konusu silahların Türkiye-Suriye sınırındaki Kürt unsurlarına karşı kullanılıp kullanılmayacağına dair açıklama istediği de iddia edildi. Türk diplomatın İsrail'in taleplerini üsleriyle görüşüp cevap vereceği öne sürüldü. Haberde İsrailli yetkililerin ise Ankara'nın talebine henüz karşılık vermediği ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Filistin Haber Ajansı: Türkiye arayı düzeltmek için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER