Filistinli 3 çocuğu öldürdüler

İsrail polis yetkilileri, güvenlik güçlerine saldırdıklarını iddia ettikleri 5 Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı. Ölenlerden ikisinin 15, birinin ise 17 yaşında olduğu bildirildi.

Filistinli 3 çocuğu öldürdüler

İlk olay, dün Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin’de meydana geldi. İsrail polisi, 2 Filistinli çocuğun geçen araçlara taş attığını, ancak içlerinden birinin olay yerine gelen İsrail devriyesine tüfekle ateş açtığını iddia etti. Askerlerin ateşe karşılık vermesi sonucu çocukların öldüğü belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, ölen iki çocuğun da 15 yaşında olduğunu açıkladı. 

Başka bir Filistinlinin Batı Şeria ile Beytüllahim sınırında görev yapan bir İsrail polis memuruna bıçakla saldırmaya çalıştığı öne sürüldü. Bu kişinin de vurulduğu öğrenildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, öldürülen Filistinlinin 17 yaşında olduğunu duyurdu. Dün El Halil’de İsrail polisini bıçaklamaya çalıştığı iddia edilen bir Filistinli kadının vurulduğu belirtildi. Hastaneye kaldırılan kadının durumunun ciddi olduğu açıklandı. Son olay ise Kudüs’ün merkezinde yaşandı. İsrail polisine saldırdığı ileri sürülen 'iki silahlı Filistinli' güvenlik güçlerince öldürüldü.

İSRAİL 4 AYDA 163 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

Geçtiğimiz Ekim ayından beri İsrail güvenlik güçleri çoğu çocuk en az 163 Filistinliyi öldürdü. İsrail kaynakları, ölenlerin 107'sinin 'saldırgan' olduğunu, diğerlerinin ise İsrail karşıtı gösterilerde hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Filistinlilerin ise Ekim'den beri 27 İsrail vatandaşı ile bir Amerikalıyı öldürdükleri belirtiliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Filistinli 3 çocuğu öldürdüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER