Filistinli genç kızın vurulduğu anın fotoğrafları

İsrail askerlerinin Batı Şeria’daki Halil kentinde öldürdüğü 18 yaşındaki Filistinli Hedil el-Heşlemun’un vurulmadan saniyeler önce çekilen fotoğrafları yayınlandı.

Filistinli genç kızın vurulduğu anın fotoğrafları

Anadolu Ajansı’nın  Filistin resmi haber sitesi WAFA’dan aktardığına göre; dün Halil kentinin Eş-Şüheda Caddesi’nin girişindeki askeri kontrol noktasından geçen Filistinli kız, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu karnından yaralandı. Haberde, İsrail askerlerinin, yaklaşık yarım saat boyunca yaralı haldeki Hedil el-Heşlemun’a sağlık ekiplerinin müdahalede bulunmasına izin vermediği ifade edilirken, kızın daha sonra sevk edildiği hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç kızın babası Salah el-Heşlemun, "Kızımı vahşice ve kasıtlı olarak öldürdüler" dedi.



İsrail askerlerinin dün sabah yaraladığı ve akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını 18 yaşındaki Hedil'in babası Salah, yaptığı açıklamada, "İsrail askerleri kızımı soğukkanlılıkla öldürdü. Vahşice ve kasıtlı olarak öldürdüler. Hedil'i durdurma imkanları vardı ama bunu yapmadılar ve kayıtsızca öldürdüler" diye konuştu.



Salah, "Şimdiden kızımı özlüyoruz. Ona Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Filistinli genç kızın vurulduğu anın fotoğrafları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER