Film gibi bir iftira!

İzmir’de, sözde paralel yapı gerekçesiyle yürütülen soruşturmalar kapsamında son 1,5 yılda yapılan 20 ayrı operasyonla ilgili güldüren iddialar ortaya çıktı.

Nefret Ramazan'da dinmedi: 59 gözaltı

Video: Arşiv

Aralarında eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın ve merkez valisi Ahmet Pek’in de bulunduğu yaklaşık 200 kişinin tutuklandığı soruşturmalar sırasında, eski polislerin ve cemaat üyelerinin casusluk filmlerini aratmayacak haberleşme yöntemlerinin deşifre edildiği lanse edildi. Bu çarpıcı sözler üzerine iddiaları öğrenenler ise trajikomik duruma ancak güler.

İDDİALAR GÜLDÜRDÜ

Tutuklanan 200 kişinin takibi sırasında birbirleriyle ilk olarak mesajlaşma ağlarından WhatsApp üzerinden yazıştıkları tespit edildi. 

Gruplar halinde yapılan ve çeşitli kademelerdeki görevlilerden bilgilerin geldiği bu haberleşmeler güvenli olmaması, cep telefonlarında kayıtlarının teknik incelemeyle bulunması üzerine terk edildi. 

İddiaya göre WhatsApp yerine ‘server’ları yurtdışında bulunan ‘Kakao Talk’ uygulamasıyla haberleşmeler sağlandı! 

Bunun da açığa çıkmasıyla, ‘By Look’, ‘Cover Me’ uygulamalarına geçildi, son olarak ise ‘Eagle Talk’ uygulaması geliştirildi. 

Algı operasyonu olarak ajanslara ‘paralel yapının casusluk filmlerini aratmayan haberleşme yöntemleri’ diye sunulan söz konusu programlar herkesin ulaşımına açık, dünya genelinde milyonların kullandığı programlar. 

Akıllı telefon sahibi herkesin ücretsiz olarak indirip kullandığı programların ‘casusluk filmlerini aratmayan yöntem’ olarak lanse edilmesi ise tek kelimeyle komedi!

BİLİYORUZ AMA KANITLAYAMIYORUZ!

Trajikomik iddiaların sonuncusu ise şaka gibi; operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin cep telefonunda bu sistemler olmasına rağmen, teknik incelemelere rağmen hiçbir kayıt bulunamamış. 

Sistem otomatikman cep telefonlarında hiçbir iz bırakmadan kendisini silmiş. 

Savcılığın ve emniyetin söz konusu programların, akıllı telefon uygulamaların büyük çoğunluğu gibi yurtdışı kaynaklı olduğu ve telefondan silinince ulaşılamamasının normal olduğundan haberi yok galiba.

Kaynak: Meydan gazetesi
<< Önceki Haber Film gibi bir iftira! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER