Financial Times Türkiye'yi uyardı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 20 2015
Paylaş
X Post
İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, gelişmekte olan ülkelerin acil kamu harcamalarını artırması gerektiğini aksi halde piyaslardaki kötü gidişin çöküşe neden olabileceğini yazdı.

Financial Times, "Dünya gelişen piyaslardaki çöküşten korkmalı" başlığı ile verdiği yazıda, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişen piyasalardan para çıkışının geldiği noktayı değerlendirdi.
Gazete, gelişen ülkelerin para birimindeki değer kaybı, ithalatta ve yatırımlarında oluşan azalma şeklinde gelişen tehlikeli bir döngüye girdiğini belirtti.
İçinde Türkiye’nin de yer aldığı bu ülkelerin acilen yapısal reformları hayata geçirilmesi ve kamu harcamalarını artırarak büyümeyi desteklenmeleri gerektiği ifade edilen yazıda, şu ana kadar sadece Meksika ve Hindistan’da siyasi iktidarların reformlara ciddi biçimde ağırlık verdiği belirtildi.
Gelişen ülkelerin borçlanma ihtiyaçlarını asgari düzeye çekmek için kamu harcamalarını sınırladığı da ifade edilen yazıda, mali durumu uygun olan ülkelerin büyümeyi desteklemek için harcamalara hız vermesi gerektiği vurgulandı.
Yazıda, Dünya Bankası, Afrika Kalkınma Bankası ve Asya Altyapı Yatırımları Bankası gibi kurumların gelişen ülkelerdeki projelere finansman programlarını artırması gerektiği de belirtildi. Tedbirlerin alınmaması halinde piyasalardaki kötü gidişin çöküşe doğru gidebileceği sinyalleri verildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özgür Özel: Yeni parti için program ve logo çalışmaları başladı2.Türkiye'nin yakından tanıdığı ABD'li siyasetçi öldü3.Hamaney sonrası İran'da yeni dönem resmen başladı4.Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik nefret operasyonlarında 720 bin kişi hakkında adli işlem yapıldı5.Kulis: Damatların sessizliğinin nedeni Bilal Erdoğan planı
6.Trump’ın yeni uçağı krize yol açtı: 5 gazeteciye kaynaklarını açıklama celbi7.Modern Katar'ın kurucusu hayatını kaybetti8.Dünya Kupası'nda 'kablo' tartışması: Norveç itiraz etti, FIFA son noktayı koydu9.'Marmara konuşuyor' dedi açıkladı: Önümüzdeki 7 gün İstanbul depreminde kritik gösterge10.Sağlığım ne durumda diye merak ediyorsanız...
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

HÜSEYİN ODABAŞI

ŞERİF ALİ TEKALAN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Özgür Özel: Yeni parti için program ve logo çalışm...

Türkiye'nin yakından tanıdığı ABD'li siyasetçi öld...

Hamaney sonrası İran'da yeni dönem resmen başladı

Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik nefret opera...

Kulis: Damatların sessizliğinin nedeni Bilal Erdoğ...






