AKP'li vekilden olay iddia

İngiliz Financial Times gazetesi'nin İstanbul muhabiri Daniel Dombey, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim kampanyasından izlenimlerini aktardığı yazısında, Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gölgesi altında kaldığını söyledi.

AKP'li vekilden olay iddia

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim kampanyası hakkında analizlerin aktarıldığı Daniel Dombey imzalı yazıda, Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gölgesi altında kaldığını belirtildi.

Dombey, kendi hakkıyla seçilmek isteyen Davutoğlu'nun 'Türk siyasetine 10 yıldan fazla süredir damga vurmuş karizmatik bir devin gölgesi altında kaldığı' yorumunu yaptı. Yazıda Davutoğlu'nun seçimi kazansa bile bu gücü gerçekten kullanan kişi olacağının şüpheli olduğu belirtildi.

Erdoğan'ın anayasaya göre seçim kampanyasına dahil olmasının teknik olarak mümkün olmadığını söyleyen Dombey, buna rağmen Cumhurbaşkanının AKP'nin seçim politikasına 'paralel bir çaba' yürüterek, muhalefeti yerden yere vurduğunu yazdı. 

Dombey, Erdoğan'ın AKP'nin ismini telaffuz etmeden, kendi başkanlık yetkilerini artırabilmek için parlamentoda çoğunluğu sağlama çağrısında bulunduğunu belirtti.

"ERDOĞAN DAVUTOĞLU'NU GÖREVDEN ALMAK İSTEYEBİLİR"

Yazıda görüşlerine yer verilen gazeteci Mustafa Akyol, AKP içinden de başkanlık sistemine şüpheli yaklaşanlar olduğunu belirtiyor ve ekliyor; "Davutoğlu ve Erdoğan hala aynı gemideler. [...] Ancak ilerleyebilmek adına, Erdoğan herhangi birini gemiden atabilir."

Yazıda ayrıca, görevi sona erecek olan ancak ismi verilmeyen bir AKP milletvekili de Erdoğan'ın sonbaharda yapılacak parti kongresinde Davutoğlu'nu şu anki görevinden alabileceğini ifade ediyor.

Makale, siyasi ortamın ekonomi üzerindeki etkisine de değiniyor. Seçimden koalisyon çıkması ihtimaline karşın, Türk lirasının son haftalarda Amerikan doları karşısında biraz yükseldiği belirtiliyor.
<< Önceki Haber AKP'li vekilden olay iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER