Fırınlarda kıymalı pide mesaisi başladı

Fırınlarda kıymalı pide mesaisi başladı

Yozgat'ta vatandaşlar kurban etinden çektirdikleri kıymayı alarak fırınlara akın ediyor. Bayramla birlikte fırınlar en yoğun günlerini yaşıyor.

Yerköy ilçesinde fırın işletmecisi Ahmet Akgün, bayramın 2. gününden itibaren fırınlarda kıymalı pide yoğunluğu yaşadıklarını belirterek bu yoğunluğun yaklaşık bir ay boyunca devam edeceğini söyledi. Akgün, "Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramında da vatandaşlarımız kıyma olarak çektirdikleri kurban etini fırınlara getirerek sabah kahvaltısına yada öğle yemeği için kıymalı pide yaptırıyor. Bu yoğunluğumuzun bir ay boyunca devam edeceğini tahmin ediyorum." dedi.

Bayramla birlikte evlerde et bolluğu ve bereketi yaşandığını, vatandaşların kıymalı pide yaptırmak için kuyruğa girdiğini ifade eden Akgün, "Kurban öncesi vatandaşlarımız sabah kahvaltısı için peynirli pide yaptırırdı. Şimdi ise sabah kahvaltısında peynirli pidenin yerini kıymalı pide aldı. Artık birkaç hafta sabahtan akşama kadar kıymalı pide yoğunluğumuz devam eder. Allah'a şükür işlerimizden de oldukça memnunuz." diye konuştu.

Aydın Yaşar isimli vatandaş ise kurbanda pide yaptırmak için ayırdığı eti kıyma çektirerek etli pide yaptırdığını söyledi. Samsun'dan bayram dolayısıyla misafirlerinin geldiğini ifade eden Yaşar, "Hafta sonu dolayısıyla il dışından misafirlerim geldi. Kahvaltı için ben de onlara ilçemizin meşhur kıymalı pidesinden ikram edeceğim. Bu yüzden fırına geldim. Fırında oldukça yoğunluk var ve sıra bekliyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Fırınlarda kıymalı pide mesaisi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER