Fırtına ve hortum yıktı geçti


Antalya'da etkili olan fırtına ve sonrasında oluşan hortumun yol açtığı zarar gündüz saatlerinde ortaya çıktı. Gün boyu devam eden ancak akşam saatlerinden etkisini artıran fırtına ve hortumda cami minaresi yıkıldı, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi ve seraların kullanılamaz hale geldi. Hortumun savurduğu metal parçalar bazı evlerin üzerine düştü.

Fırtına ve hortumun vurduğu Aksu ilçesinde belediye ekipleri ve vatandaşlar hayatı normale döndürmek için hummalı çalışma başlattı. Güzelyurt Merkez Camii'nin yıkılan minaresi belediye ekipleri tarafından kaldırılırken cami etrafını vatandaşların da temizlemesi dikkat çekti.

Minaresi yıkılan Güzelyurt Merkez Camii imamı ikindi ezanını dışarıdan yanına aldığı mikrofon ve hoparlörle cemaate duyurmaya çalıştı. Hortumun etkisiyle caminin de bazı camları patlarken, hortumun yatsı namazından sonrasına denk gelmesi sebebiyle herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yatsı namazından 10 dakika sonra hortumun geldiğini söyleyen cami cemaatinden Selahattin Gürdal, hortumun her şeyi alıp o anda götürdüğünü ifade etti. Cemaatin yatsı namazından çıktıktan sonra hortumun geldiğini belirten Gürdal, "Hepimiz evlere dağılmıştık. Denizin üzerinden doğru geldi ve ne var ne yok aldı götürdü. Seralar gitti, caminin minaresi, çatılar uçtu." dedi.

UÇAN PARÇALAR EVLERE SAPLANDI

Güzelyurt mahallesinde birçok evin vurduğu hortum bazı evlerde aşırı derece hasara neden oldu. Mahalledeki bir çok çatı uçarken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla buraları onarmaya çalıştı. Yaralarını sarmaya çalışan bazı evlerde ise insanlar kendi imkanlarıyla düşen ağaçları kestirerek çözüm bulmaya çalıştı.

Hortumdan kopan parçaların evine saplanan Oğuzhan Özkan, yaşanan durumu şöyle özetledi: "Akşam 19.30-20.00 arasında gök gürültüsü bir fırtına kopar gibi dışarı çıkacaktım tam sanki evlere bir kurşunlama gibi bir ses geldi. Ne varsa kopardı. Ağaçlar, etermitler, kiremitler, hepsini paramparça etti. Allah'tan dışarı çıkmamıştık. Çıksaydık. Şuanda biz burada olmayacaktık. Çevremizde ve bizim gün ısılarımız, seralar, elektrik telleri koptu. Çoğu evin bölgedekinin çatısı uçtu şuanda çatısı yok. Caminin minaresi göçtü."

Öte yandan hortumun Muratpaşa ilçesi Oyak Siteleri'nde de etkili olduğu gözlemlendi. Ağaçların arabaların üzerine devrildiği mahallede belediye işçileri hummalı bir çalışma başlattı. Bölgede bulunan halı sahanın tel örgülerinin yan yatması dikkatlerden kaçmadı.

Ayrıca kesilen ağaçları alarak evlerine götürmeye çalışan kadınlar da belediye işçilerine yardım etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Fırtına ve hortum yıktı geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER