Firuz Yılmaz: Başkan Uysal'ın ne selamı lazım ne de sabahı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı Kabotaj Bayramı alanını terk etmesinden dolayı kınadıklarını söyledi. Yılmaz, "Bundan sonra bir daha ne selamı ne de sabahı lazım. Bozahane'ye de gelmesin artık. Geldiği zaman da yuhalanır." dedi.

Ereğli'de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan yağlı direk yarışmasında ödül konusundaki pazarlık sırasında protokol masasından kalkarak alanı terk eden AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yarışmacılar ve halk tarafından tepki görmüş, bir çok vatandaş ve yarışmacı tarafından yuhalanmıştı.

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, yaşanan olay öncesinde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile makamında görüştüklerini, 8 bin lira üzerinde mutabık kaldıklarını, gelenek üzerine pazarlığın yapıldığını, ancak Başkan Uysal ve Kaymakam İbrahim Çay'ın kalkıp gitmesiyle olayın yaşandığını iddia etti.

BELEDİYEYİ YÖNETEMİYORLAR, BURAYI DA YÖNETEMEDİLER

Belediye başkanının geri döneceğini düşünerek harekete geçmediklerini kaydeden Firuz Yılmaz, "Valla biz daha önce Birol Samat arkadaşımla beraber belediyeye gidip yaptığımız görüşmede 8 bin liraya mutabık olduk. Yalnızca biz burada başkanı ön plana çıkarmak için 'En büyük başkan bizim başkan', '10 bin lira' diye tezarruhat yaptık. Ama hal bu ki çocuklar 8 bin liraya çıkacaklardı. Ama başkan ve kaymakam bey sağ olsun bir anda kalkıp gidince çocuklar da tepkilerini gösterdi. Bu başkana yakışmadı. Halta kendilerini yuhaladı. Belediye zaten başarısız. Bir de bu başarısızlığıyla on numara bir olay yaptı belediye başkanı. Dönüp gelir diye bekledik, ama gelmedi. Biz de mecburen peşinden gidip ağzımıza geleni söylemek zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

POSBIYIK ALANI TERK ETMEMİŞTİ, KENDİSİ BOZAHANE'YE GELMESİN YUHALANIR

Zamanın kaymakamı Osman Ekşi'nin de alanı terk ettiğini, ancak dönemin Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yarışları devam ettirdiğini de kaydeden Firuz Yılmaz, şöyle konuştu: "Bir zaman şöyle bir olay olmuştu zamanında: Önceki kaymakam Osman Ekşi vardı. Aynı bu şekilde kalkıp gittiğinde Sayın Halil Posbıyık masada oturduğu yerden kalkama bile kalkmadı. '10 bin lira para veriyorum' diyerek bayramı devam ettirdi. Bunlar bunu yapamadılar. Ben kendisini kınıyorum. Bundan sonra bir daha ne selamı ne de sabahı lazım. Bozahane'ye de gelmesin artık. Geldiği zaman da yuhalanır."

ASLANLAR GİBİ ÇIKTIK BAYRAĞI ALDIK

Yarışmayı Bozahane gençliği olarak çıkıp tamamladıklarını kaydeden Yılmaz, "Biz bayramı kendimiz yaptık. Bizim para ile işimiz yok. Bizim amacımız insanları eğlendirmekti. Biz, başkanı orada ateşlendirmek istedik. Ama o da herhalde bizi yanlış anladı. 'Pazarlık yok' dedi. Biz kimse için, Türk bayrağı için pazarlık yapmayız. Aslan gibi çıktık. Çocuklar aldılar, bayrağı yerine teslim ettiler. Olay bu yani. İnsanlar da bizleri alkışladılar. Herkes teşekkür etti" diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Firuz Yılmaz: Başkan Uysal'ın ne selamı lazım ne de sabahı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER