Fitch’den Türkiye açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 20 2019
Paylaş
X Post
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye ekonomisine ilişkin konuştu. Fitch EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, Türkiye ekonomisinin son dönemde dengelendiğini belirterek, büyüme beklentilerini de paylaştı. Parker, Türkiye'nin YEP hedeflerine hiçbir zaman yaklaşamadığına da dikkat çekti.
Parker’a göre Türkiye ekonomisi 2020’de yüzde 3 civarında büyüyecek. Parker "Enflasyonun da gelecek yıl sonunda yüzde 12 civarında olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Parker, yüksek ve oynak enflasyonun, makro ekonomik dengesizliklerin ve politik oynaklığın Türkiye ekonomisinin zayıf yanları olduğuna dikkat çekti.
Türkiye ekonomisinin güçlü yanlarına ilişkin de Parker, kamu borcunun düşük olması, özel sektörün canlılığı ve yüksek büyüme potansiyelini gösterdi.
Parker, Türkiye ekonomisinde son 18 ayda büyük bir iyileşme olduğunu, ekonominin yeniden dengelendiğini, enflasyonun tek haneye indiğini, cari dengenin fazla verdiğini, ekonominin tekrar büyümeye geçtiğini söyledi.
Parker, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Paketleri (YEP) hakkında da "Sermaye akışları da durmadı. Ekonomide güçlü bir ilerleme kaydedildi. Ancak YEP hedeflerine hiçbir zaman yaklaşılamadı" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Trump tek şarta bağladı: İran'a yaptırımlar kalkıyor mu?2.Karakoyun: Batı’nın sessizliği Türkiye’deki demokrasi mücadelesine ve kendi inandırıcılığına zarar veriyor3.Otokoç'a silahlı saldırı olayında 2 kişi gözaltına alındı4.Eski AYM Başkanı Kılıç'tan çarpıcı ‘mutlak butlan’ yorumu: 'CHP keşke kapatılsaydı'5.Azak Denizi’nde iki kargo gemisi vuruldu: 5 Azerbaycanlı hayatını kaybetti

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Trump tek şarta bağladı: İran'a yaptırımlar kalkıy...

Karakoyun: Batı’nın sessizliği Türkiye’deki demokr...

Otokoç'a silahlı saldırı olayında 2 kişi gözaltına...

Eski AYM Başkanı Kılıç'tan çarpıcı ‘mutlak butlan’...

Azak Denizi’nde iki kargo gemisi vuruldu: 5 Azerba...







