Fitch küresel ekonomi büyüme tahminini düşürdü

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yönetiminin enflasyon ve kısıtlayıcı para politikasının dünya ekonomisinin büyüme hızını azaltacağını bildirdiği aktarıldı. Açıklanan raporda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin ise yüzde 2,4'ten yüzde 4,5'e yükseltildiği aktarıldı.

Fitch küresel ekonomi büyüme tahminini düşürdü

Sputnik Türkiye'de yer alan ve Vladimir Pesnya imzası taşıyan habere göre kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, enflasyon ve kısıtlayıcı para politikasının dünya ekonomisinin büyüme hızını azaltacağını bildirdi.

Kuruluş, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminini ise yüzde 2,4'ten yüzde 4,5'e yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin 2022 yılı büyüme beklentisini yüzde 3.5'ten yüzde 2.9'a düşürdü.

Fitch, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nun haziran sayısını "Sıkı Para Politikasının Dönüşü" başlığıyla yayımladı.

Raporda, enflasyon ve kısıtlayıcı para politikasının dünya ekonomisinin büyüme hızını azaltacağı belirtildi.

Küresel enflasyon baskılarının büyüme görünümü üzerinde giderek artan olumsuz etkilerle birlikte yoğunlaşmaya devam ettiğine işaret edilen raporda, Çin'deki son karantina önlemlerinin küresel imalat tedarik zinciri baskılarına katkıda bulunduğu kaydedildi.

Raporda, Rusya'nın Ukrayna operasyonundan kaynaklanan enerji ve gıda arzında yaşanan kesintilerin de Avrupa enflasyonunu beklenenden daha hızlı etkilediği aktarıldı.

Fitch'in raporunda, enflasyon baskılarının özellikle sıkı iş gücü piyasalarının nominal ücret artışını desteklediği ABD ve İngiltere'de hizmet sektöründe de arttığı belirtildi.

<< Önceki Haber Fitch küresel ekonomi büyüme tahminini düşürdü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER