Fitch de Türkiye'nin kredi notunu indirdi

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu 'BB'den 'BB-'ye indirdi, not görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti. İki hafta önce de Moody's, Türkiye'nin notunu Honduras, Kamboçya ile aynı seviyeye indirmişti.

SHABER3.COM

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu 'BB'den 'BB-'ye indirdi, not görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti.

Notun değiştirilmesine dair anahtar değişkenlerden birinin Merkez Bankası’ndaki yönetim değişikliği olduğuna dikkat çeken Fitch Ratings, “MB Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınması, yetkililerin büyüme trendinin düşük tutulmasının sürdürülmesine yönelik toleranslarının düşük olduğuna dair kaygıları artırdı” yorumunda bulundu.

"MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZLIĞI ORTADAN KALKTI" VURGUSU

Fitch Ratings’ten not kararına dair yapılan açıklamada, trendin altındaki büyüme ile deflasyonun kurum tarafından ekonominin yeniden dengelenmesi ve istikrara kavuşmasıyla ‘uyumlu’ kabul edildiğinin altı çizildi. 

Fitch’in yayımladığı metinde, Çetinkaya’nın görevden alınmasının aynı zamanda Merkez Bankası’nın kurumsal bağımsızlığı, ekonomi politikasının insicamı ile kredibilitesindeki gerilemenin altını çizdiği yorumunda bulunuldu.

Moody's de iki hafta önce Türkiye'nin notunu Honduras ve Kamboçya ile aynı seviyeye indirmişti.

<< Önceki Haber Fitch de Türkiye'nin kredi notunu indirdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER