Kani Beko: 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz

DİSK, KESK, TMMOB, TTB yetkililerinin bir arada DİSK Genel Merkezi'nde yaptığı 1 Mayıs açıklamasında ortak metni DİSK Genel Başkanı Kani Beko okudu.

Kani Beko: 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına yapılan ortak basın açıklamasında, “Bugün burada 1 Mayıs 2016 kutlamaları kapsamında başta İstanbul Taksim olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanında alanlarda olacağımızı ilan ediyoruz" denildi.

Şişli'deki DİSK Genel Merkezi'nde yapılan basın açıklamasına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) temsilcileri katıldı. Açıklamayı okuyan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Biz dört emek ve meslek örgütü olarak, geçmişte olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs'ta kol kola omuz omuza olmamız gerektiğini ifade ediyoruz. 1 Mayıs bizim için mücadele demektir. 1 Mayıs'ın tarihi dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde işçi sınıfının emek ve hürriyet kavgasıyla yazılmıştır. Bugün burada 1 Mayıs 2016 kutlamaları kapsamında başta İstanbul Taksim olmaz üzere, Türkiye'nin dört bir yanında alanlarda olacağımızı ilan ediyoruz. Yasaklama için hiçbir hukuki gerekçesi olmayan hükümetten ve idareden beklentimiz, 1 Mayıs'ın coşkuyla kutlanabilmesi için Taksim Meydanı'nın hazırlamasıdır. Bu konuda girişimler önümüzdeki günlerde yapılacaktır" dedi.

AMACIMIZ KİMSENİN BURNU KANAMADAN 1 MAYIS'I KUTLAMAK

Açıklamada güvenlik sorununa da dikkat çeken Kani Beko, “1 Mayıs'ta Taksim konusunda İstanbul Valiliği ile yapılacak görüşmenin olumsuz çıkması halinde nasıl bir tavır alacaksınız" sorusuna, “İstanbul Valisiyle, belki de İç İşleri Bakanıyla, Başbakanla görüşerek her zaman olduğu gibi görüşlerimizi devam ettireceğiz. Bizim dileğimiz 1 Mayıs Birlik ve Mücadele gününde Türkiye'nin alanlarında ve Dünyanın birçok yerinde yaşandığı gibi hiç kimsenin burnu kanamadan kutlamak" dedi.

NE YAPACAKSAK ORTAK, BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Kani Beko, “Taksim konusunda ısrarcı olacak mısınız" sorusunu ise şöyle yanıtladı: “İstanbul Valisine konuyla ilgili bir randevu talebimiz olacak. Onlarla görüşeceğiz. Açıklamamda ifade ettim; biz görüşmelerden bir sonuç alamazsak, İç İşleri Bakanı ve Başbakanla da bunları görüşeceğiz. Daha sonra da demokratik kitle odaları, meslek odaları ve emekten, demokrasiden, barıştan, kardeşlikten yana olan siyasi partilerimizle ortak bir değerlendirme yapacağız. Yani ne yapacaksak ortak, birlikte yapacağız"

DHA
<< Önceki Haber Kani Beko: 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER