[FLAŞ] 6 gün sonra konuştu: Mektuba cevap hazırlıyoruz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 12 2019
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın "S-400 muhtırası" diye nitelenen mektubuna dair sessizliğini bozdu. Akar ne dedi?
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın 6 Haziran'da kendisine gönderdiği mektuba dair, ''Üslubun müttefiklik ruhuna uygun olmadığını gördük. Gerekli çalışmaları yapıyor, cevabı hazırlıyoruz." dedi.
Akar, "Bilindiği gibi ABD Savunma Bakan Vekili'nden bir mektup aldım. Üslubuyla ilgili kamuoyunun da hassasiyetle durduğu gibi biz de hassasiyetle durmaktayız." ifadelerini kullandı.
AKAR, MEVKİDAŞI SHANAHAN İLE YARIN TELEFONLA GÖRÜŞECEK
"Önümüzdeki günlerde bu cevabı kendilerine vereceğiz. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonlarımız sürmektedir." diyen Akar, Amerika ile temasların devam ettiğini vurguladı.
Akar, şöyle konuştu: "Yarın ABD Savunma Bakan Vekili ile bir telefon görüşmemiz olacak. Bu telefon görüşmesinde ve diğer temaslarımızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, TSK'nin bilinen görüşlerini, taleplerini tekrar tekrar masaya koyduk, koymaya devam edeceğiz."
İster mektup ister karşılıklı görüşme olsun bilinen görüşlerini açık bir şekilde ifade etmeye devam edeceklerini belirten Akar, "Taleplerimizi belirtmeye devam ediyoruz. Bundan sonra da aynı tutum ve davranış içinde olmayı sürdüreceğiz." dedi
MEKTUP 6 HAZİRAN'DA GELDİ
Shanahan'ın 6 Haziran 2019 tarihli mektubu diplomasi çevrelerinin dikkatle takip ettiği Foreign Policy dergisine sızdırılmıştı.
Mektupta, Rus hava savunma sistemi S-400'ü teslim alması halinde Türkiye'nin F-35 taarruz uçağı projesinden çıkarılacağı ve Amerika'da eğitim gören pilotların geri gönderileceği belirtilmişti.
Akar'ın mevkidaşının imzasını taşıyan mektupta müeyyidelerin bununla da sınırlı kalmayacağının altı çiz
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı5.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...


