'Balyoz'u deşifre eden gazetecilere iddianame

Gazeteciler Ahmet Altan, Yıldıray Oğur ve Yasemin Çongar sanık oldu. Balyoz Darbe Planı'nı deşifre eden Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Baransu hakkında iddianame hazırlandı

Ahmet Altan'dan canlı yayında bomba açıklamalar

Balyoz Darbe Planı'nı haberleştirdikleri için Ahmet Altan Yasemin Çongar ve Mehmet Baransu'nun da aralarında bulunduğu 5 gazeteciyle ilgili iddianme hazırlandı. İddianame, Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından onaylandı.

Hürriyet Gazetesi, Balyoz kumpası soruşturmasının Taraf Gazetesi ile ilgili sürdürülen soruşturmada iddianame hazırlandığını "özel haberiyle" duyurdu.  Toygun Atilla imzalı haberde;  İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker tarafından hazırlanan 276 sayfalık iddianamenin mahkemeye gönderildiği, Gazeteci Mehmet Baransu'nun 1 numaralı sanık olarak yer aldığı, Gazeteciler Yasemin Çongar, Ahmet Altan, Yıldıray Oğur, Tuncay Opçin'in diğer sanıklar olarak yer aldığı belirtildi.

Ayrıca haberde; Mehmet Baransu ve Tuncay Opçin'e ‘terör örgütü kurma ve yönetme’ suçlamasının yapıldığı iddianamede diğer 3 şüpheli için ise 'Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak, devletin güvenliğine ve siyasal yararına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama’, ‘Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile çalma' iddiaları yöneltildiği belirtildi.
<< Önceki Haber 'Balyoz'u deşifre eden gazetecilere iddianame Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER